Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 18 Aralık 2014 - 09:38 Yorum: 0

Trabzon'da kültür sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu, "50 Metre Yüksekten Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak" adlı oyunu sahneleyecek

Trabzon'da kültür sanat

TRABZON (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu, "50 Metre Yüksekten Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak" adlı oyunu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Coşkun Irmak'ın yazdığı, Birkan Görgün'ün yönettiği oyunun dekoru Altuğ Dereli, kostümleri Gülimser Erigül, ışık tasarımı Nihat Bahar, koreografisi Meltem Yorulmaz, müzikleri ise Alkan Coşkun, Barış Turan ve Mehmet Takaoğlu tarafından hazırlandı.

Ceyhun Gen, Didem Özkavukçu ve Mehmet Ata Aksoy'un rol adığı oyun, 18 ile 20 Aralık tarihleri arasında Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverin karşısına çıkacak.

Oyunda, gittiği her kentte 50 metre yüksekten içi su dolu konserve kutusuna balıklama atlayacağını iddia eden ve bu gösterisiyle dünya çapında üne kavuşan Pierre'in, her seferinde bir mazeretle gösterisini iptal etmesi, bir gün kendisiyle görüşmek isteyen hayranı Isabelle ile yaşanmışlıkları paylaşırken geçmişleriyle yüzleşmeleri anlatılıyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu ayrıca "Gogo" adlı çocuk tiyatrosunu da sahneleyecek. Ümit Dikmen'in yazdığı, Emre Ön'ün yönettiği oyun, 24 Aralık Çarşamba günü çocukların beğenisine sunulacak.

- 40. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde Trabzonlu 92 sanatçının eserlerinden oluşan "40. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi" yer alıyor. Sergi, 19 Aralık ile 9 Ocak tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Trabzon Forum Alışveriş Merkezinde de Yrd. Doç. Dr. Coşkun Erüz'ün katkılarıyla "Ağaçbaşı Turba Bataklıkları Doğal Sit Alanı" adlı fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, 21 Aralık Pazar gününe kadar ziyaretçilerle buluşacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber