Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Haziran 2016 - 17:18 Yorum: 0

Trabzon’da Yaz Kitap Okuma Yarışması Düzenlenecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek ve...

Trabzon’da Yaz Kitap Okuma Yarışması Düzenlenecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek ve yaz tatilini kitap okuyarak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla "Kitap Okuma Yarışması" düzenliyor.

Bu kapsamda Eylül ayı içerisinde başvuruları tamamlanacak ve Ekim ayında gerçekleştirilecek olan yarışmanın protokolü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş tarafından imzalandı.

İmza töreninde kitap okumanın önemine değinen Başkan Gümrükçüoğlu, toplumun her kesiminin her yaşta kitap okuması gerektiğini ifade ederken, özellikle öğrencilere kitap okumayı sevdirmek için üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirme gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Aktaş da imza töreninde yaptığı değerlendirmede, "Çocuklarımızın yaz tatilini iyi değerlendirmeleri açısından kitap okuma yarışması bizim için çok iyi oldu. Sayın Başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara daha iyi hazırlamanın gayretinin bir parçasıdır bu. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm okulların 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, ve 12. sınıflar seviyesindeki öğrencileri yarışmaya katılabilecek. Öğrenciler, sınavda seviyelerine göre belirlenen kitaplardan sorumlu olacak. Öğrencilerin seviyelerine göre belirlenen kitap listeleri, başvurular ve yarışmaya dair her şey Eylül ayında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün www.argetrabzon.gov.tr adresinde yayımlanacak. Yarışmaya katılacak olan öğrenciler, sorumlu tutulacakları kitapları Trabzon'daki tüm kitapevlerinden temin edebilecek.

Yarışmada her sınıf seviyesinde birinci olan öğrencilere Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yurt dışı seyahati, ikinci olan öğrencilere bilgisayar, üçüncü olan öğrencilere tablet verilecek. Mansiyon ödülüne layık görülen öğrenciler de Çanakkale gezisi ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmaya en fazla öğrenciyle katılan okula kütüphane kurulacak.

Merkezi sistem sınav kriterlerine göre yapılacak ve öğrencilere sınıf seviyesinde belirlenen kitapların tamamından soru sorulacağı yarışmada, listede yer alan okunacak kitaplardaki bilgiye bağlı kalınarak, okuma, kavrama ve anlaşılma düzeylerini ölçmeye yönelik nitelikli sorular sorulacak.

Yarışma sınavı; oluşturulacak komisyonun hazırlayacağı 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri çoktan seçmeli 50 soru üzerinden, 5-8. sınıf öğrencileri çoktan seçmeli 80 soru üzerinden, 9-12. sınıf öğrencileri çoktan seçmeli 100 soru üzerinden oluşacak.

Trabzon'daki bütün kitapevlerinden temin edebileceği kitapları okuyan öğrenciler, Eylül ayında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "www.argetrabzon.gov.tr" adresindeki başvuru sayfasından yarışmaya başvurularını yapabilecek.

Trabzon’da Yaz Kitap Okuma Yarışması Düzenlenecek

Trabzon’da Yaz Kitap Okuma Yarışması Düzenlenecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber