Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 30 Temmuz 2014 - 19:08 Yorum: 0

Trabzon'daki boğulma olayı

Araklı ilçesinde bir grup, HES yapımı sırasında dere üzerinde oluşturulan gölette bir gencin boğulması nedeniyle, gölet çevresinde yeterli güvenlik önlemi alınmamasını protesto etti

Trabzon'daki boğulma olayı

TRABZON (AA) - Trabzon'un Araklı ilçesinde bir grup, Hidro Elektrik Santral (HES) yapımı sırasında dere üzerinde oluşturulan gölette bir gencin boğulması nedeniyle, gölet çevresinde yeterli güvenlik önlemi alınmamasını protesto etti. 

İlçeye bağlı Çukurçayır Mahallesi'ndeki HES firması önünde toplanan vatandaşlar, dün arkadaşlarıyla serinlemek dereye giren 17 yaşındaki Ali Şahin'in, oluşturulan dinlendirme göletinde boğulması sebebiyle tepki gösterdi. "HES değil ihmal öldürür", "HES'e hayır" yazılı dövizler açarak firmaya tepki gösteren grup, firmanın gölet çevresini tel örgü ile çevirerek önlem almadığını, bekçi bulundurmadığını savundu.

Grup adına açıklaması yapan mahalle sakinlerinden Ali Osman Artan, firma yetkililerince olaydan 4 saat sonra göletin çevresinin dikenli tellerle çevrildiğini ileri sürdü.

Şahin'in gölet çevresinde önlem alınmaması sebebiyle hayatını kaybettiğini savunan Artan, "Yeterince tel örgüleriyle sarılmamış alanı geçen 17 yaşındaki genç kardeşimiz yaklaşık 2 metre derinliğindeki gölette boğuldu. Buradaki tehlikeyi daha önce firma yetkililerine duyurduk ama herhangi bir önlem alınmadı. Firmanın güvenlik görevlisi ve bekçisi de yok. Olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi buraya tel örgü çektiler. Canımız yandı. Hukuki yollara başvuracağız" dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Ölen Ali Şahin'in cesedi de yakınları tarafından Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak aynı mahalledeki camide ikindiyi takiben kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Öte yandan, Şahin'in boğulma anının cep telefonu kamerası ile kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülerde, Şahin'i kurtarmak için gölete giren bir arkadaşının da boğulma tehlikesi geçirdiği gözlendi.

Olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber