Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 11 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Trabzon'daki cinayet davasında karar

Tonya ilçesindeki yaylada bir kişinin silahla vurularak öldürülmesine ilişkin yargılanan 5 sanıktan 3'ü 5 ay ile 17 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi, diğer 2 sanığın ise beraatına karar verildi

Trabzon'daki cinayet davasında karar

TRABZON (AA) - Tonya ilçesindeki Kadırga Yaylası'nda bir kişinin silahla vurularak öldürülmesine ilişkin yargılanan 5 sanıktan 3'ü, 5 ay ile 17 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, iki yıl önce ilçenin Kadırga Yaylası'nda Halil Özdemir'in silahla göğsünden vurularak öldürülmesine ilişkin yargılanan tutuksuz sanıklardan Pira G, Sinan Ö, Muhammet K. ve bu kişi ile aynı ismi taşıyan Muhammet K. ile taraf avukatları katıldı. Diğer sanık Ahmet C'nin gelmediği duruşmada, maktul Özdemir'in bazı yakınları da hazır bulundu.

Son savunmaları sorulan sanıklar yargılama aşamasındaki eski beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, beraatlerini istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, olayda kullanılan silahın sanıklardan Pira G'ye ait olduğuna işaret ederek, bu sanığa "taksirle adam öldürmek" suçundan 16 yıl, "ruhsatsız silah taşımak"tan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan Muhammet K'ya "ruhsatsız silah taşımak"tan 1 yıl 8 ay hapis cezası veren heyet, diğer sanık Muhammet K'ya da "suç delillerini gizlemek" suçundan 5 ay hapis cezası verip mahkemedeki iyi hali sebebiyle cezasını 5 yıl süreyle erteledi.

Mahkeme heyeti, olayla ilgileri olduğu öne sürülen sanıklar Sinan Ö. ile Ahmet C'nin ise beraatına hükmetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber