Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ağustos 2014 - 12:58 Yorum: 0

Trabzon'daki sağanak

Ortahisar Belediye Başkanı Genç: "Birçok noktada esnafımızın mağduriyeti var. Bunların giderilmesi için valiliğimiz çalışma yapacaktır"

Trabzon'daki sağanak

TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'da dün etkili olan sağanakta iş yerlerine su dolması sebebiyle birçok noktada esnafın mağdur olduğunu, bu mağduriyetin giderilmesi için valiliğin çalışma yapacağını bildirdi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezinde dün akşam saatlerinde bazı ev ve iş yerlerinin zemin ya da bodrum katlarının suyla dolmasına sebep olan sağanak sonucu meydana gelen küçük çapta heyelan ve sel taşkınlarına karşı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesinin afet koordinasyon merkezi oluşturup görevlilerin çalışmalarını yönlendirdiğini anlattı.

Kendi belediyelerinin 70 personel ve 30 araç ile taşkın ve heyelanlara müdahale ettiğini belirten Genç, "Sağanak nedeniyle sokak ve yollarda deformasyonlar oluştu. Vatandaşların bu tablodan olumsuz etkilenmemeleri adına belediye ekiplerimiz çalışmalara hemen başladı. Bu, tabii bir afet. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde belediyemiz bünyesinde hemen acil afet birimi kurduk" ifadelerini kullandı.

Genç, şunları kaydetti:

"Yağmurun başlaması ile belediye olarak hemen sıkıntı olan alanlara müdahale ettik. Kaymaklı Mahallesi, Mumhaneönü, 1 ve 2 No'lu Beşirli mahalleleri, Hacıkasım Dereiçi Sokak, Tanjant bağlantı yolları, Erdoğdu Soğuksu Caddesi, Bostancı Dereiçi Caddesi,  Devlet Sahil Yolu, Çömlekçi, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Yeşiltepe , Boztepe, Bostancı, Yenicuma mahallelerinde meydana gelen heyelanlara müdahale edip gerekli temizlik çalışmalarını gerçekleştirdik. Burada can kaybının olmaması sevindirici fakat birçok noktada esnafımızın mağduriyeti var. Bunların giderilmesi için valiliğimiz çalışma yapacaktır"

Sağanağın etkili olduğu mahalleri de gezen Ahmet Metin Genç, iş yerleri zarar gören esnafa "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber