Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Eylül 2014 - 18:28 Yorum: 0

Trabzon'daki sağanak

Of ilçesinde 3 gün önce etkili olan sağanakın ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi

Trabzon'daki sağanak

TRABZON (AA) - Trabzon'un Of ilçesinde 3 gün önce etkili olan sağanakın ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İlçede, 19 Eylül Cuma günü etkili olan  yağışın neden olduğu su baskınları ve toprak kaymasından etkilenen bölgelerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Of Belediyesi'ne bağlı ekiplerce başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. 

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda, ev ve iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar ve okulların temizlenmesine öncelik verildiği gözlendi. 

Bölgede AFAD ve diğer ekiplerce başlatılan hasar tespit çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi. Of Kaymakam Vekili ve Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı başkanlığında İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda, hasar tespit çalışmalarının durumu ele alındı.

AFAD'a bağlı 3 ayrı ekip tarafından yürütülen çalışmalarda kamu kurum ve kuruluşları, konutlar ve iş yerlerindeki hasar tespit çalışmalarının ayrı ayrı yapıldığı belirtildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından da tarım arazilerine yönelik hasar tespit çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Yetkililer, su baskınları ve heyelandan etkilenen vatandaşlara, hasar tespit çalışmalarının ardından gerekli yardımın yapılacağını kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber