Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Ekim 2016 - 16:38 Yorum: 0

Trabzonlu iş adamı Alper Kanca Avrupa Dövmeciler Birliği Başkanı oldu

Avrupa Dövmeciler Birliği'nin bu sene Torino'da yapılan Genel Kurulu'nda, Türk dövme sektörünün lider firmalarından KANCA Dövme Çelik A.Ş.'nin Genel...

Trabzonlu iş adamı Alper Kanca Avrupa Dövmeciler Birliği Başkanı oldu

Avrupa Dövmeciler Birliği'nin bu sene Torino'da yapılan Genel Kurulu'nda, Türk dövme sektörünün lider firmalarından KANCA Dövme Çelik A.Ş.'nin Genel Müdürü Alper Kanca, Avrupa Dövmeciler Birliği (EUROFORGE) Başkanlık görevine seçildi.

Avrupa Dövmeciler Birliği (EUROFORGE), dünyanın önde gelen otomotiv markaları başta olmak üzere makine, savunma, enerji sektörlerinin üretimlerinde vazgeçilmez ve büyük önem taşıyan dövme parçaları üreticilerini aynı çatı altında toplayan Avrupa"nın tanınmış ve etkin bir meslek örgütü. Türkiye, 2000 yılından sonra gözlemci olarak faaliyetlerine katıldığı Avrupa Dövmeciler Birliği (EUROFORGE)" ne 2006 senesinde Dövme Sanayicileri Derneği (DÖVSADER) ile resmen üye oldu.

2010 yılına gelindiğinde ise, Türk dövme sanayisi, iş hacmi, bilgi birikimi, teknolojisi ve Avrupa'ya olan ihracatı sayesinde EUROFORGE derneği içinde saygın bir yer edindi. Bunun bir göstergesi olarak da, 2010 yılında Brüksel'de yapılan Genel Kurulunda Alper Kanca, Avrupa Dövmeciler Birliği (EUROFORGE)'nin Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Trabzonlu iş adamı Alper Kanca, "Eskiden Avrupa'daki meslek örgütlerine üye olmak istediğimizde bile sorunlar çıkartıyorlardı, bahane arıyorlardı. Hiç bir şey bulamasalar "Derneğinizin merkezi İstanbul'un hangi tarafında? Asya tarafında ise sizi üyeliğe alamayız" diyorlardı. Özellikle de Türkiye algısının bozulduğu, gerek siyaset gerekse iş dünyasında Türkiye ye yönelik endişelerin ortaya çıktığı bir dönemde, Avrupa'nın değişik ülkelerinden meslektaşlarımızın ısrarla beni başkanlık için önermelerini, ittifakla aday göstermelerini önemsiyorum. Türk Sanayicileri olarak iş kolumuzdaki en iyi firmaların bulunduğu Avrupalı bir meslek örgütünde kendimizi kanıtlamış, kabul ettirmiş olmanın gururunu yaşıyorum Bu sadece benim şahsi olarak başarım değil, aynı zamanda Avrupalı iş ortaklarımızın Türk Sanayisi'ne duydukları güvenin ve saygının da bir işaretidir. Türkiye'nin doğru şekilde tanıtılması, uğradığı haksızlıkların anlatılması için daha fazla İş insanının Avrupa'daki derneklerde, federasyonlarda görev almasını önemli görüyorum. Türkiye algısını düzeltmek, hak ettiği yere getirmek sadece siyasetçilerin görevi değildir. Daha fazla sanayicinin, iş dünyası temsilcisinin de benzer görevler almasını diliyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber