Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 08 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

Trabzonspor'un, 106 günlük hasreti

Galatasaray galibiyetinin ardından son 5 deplasman maçında kazanamayan bordo-mavililer, Avrupa kupaları hedefi doğrultusunda Mersin İdmanyurdu'nu yenerek dış sahadaki galibiyet hasretine son vermek istiyor

Trabzonspor'un, 106 günlük hasreti

TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibini yenerek dış sahadaki 106 günlük galibiyet özlemini sonlandırmaya çalışacak.

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde ilk maçta ligin 10. haftasında Galatasaray'ı İstanbul'da 3-0 mağlup ettikten sonra 5 deplasman maçında galip gelemeyen bordo-mavililer, Avrupa kupaları hedefi doğrultusunda Mersin İdmanyurdu'nu yenerek dış sahadaki galibiyet hasretine son vermek istiyor.

22 Kasım'da İstanbul'da sarı-kırmızılı takım karşısında galip gelen Karadeniz ekibi, daha sonra dış saha maçlarda Beşiktaş'a 3-0 yenildi, Bursaspor ile 3-3, Balıkesirspor ile 2-2, Fenerbahçe ile 0-0, Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

Teknik direktör Yanal yönetiminde, son 5 deplasman maçında 1 mağlubiyet, 4 beraberlik ile 4 puan çıkarabilen bordo-mavililer, dış sahada kötü sonuçlarına 'dur' demek istiyor.  Karadeniz ekibi, yarın Mersin İdmanyurdu karşısında galibiyetle ayrılması halinde, ligde 5 dış saha maçı sonrası 3 puan elde edecek.

- Deplasmanda tek galibiyet

Trabzonspor, bu sezon 10 deplasman maçında 1 galibiyet aldı.

Ligin 10'uncu haftasında Galatasaray karşısında olmak üzere tek deplasman galibiyeti elde eden bordo-mavililer, 7 maçtan beraberlik, 2 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

Ligde 37 puanı bulunan Karadeniz ekibi, 10 puanı deplasmanda 27 puanı ise kendi sahasında topladı.

- Güney: "Hedefimiz galibiyet"

Kulüp genel sekreteri Köksal Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin İdmanyurdu ile oynayacakları karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.

Ligin ikinci yarısında mağlup olmadıklarını ve en fazla puan toplayan takımların başında geldiklerini ifade eden Güney, "Deplasmanlarda istediğimiz sonuçları alamazsak da genel olarak ikinci yarıda iyi puanlar topladık. Mersin İdmanyurdu maçında iyi futbol ile kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Güney, Mersin İdmanyurdu'nun da ligin iyi ekiplerinden biri olduğunu söyleyerek, "Zor bir maç olacak ancak Trabzonspor, oradan galibiyetle ayrılacak güçtedir. Oyuncu arkadaşlarımıza teknik heyetimizde bu maçın bilincindeler. Onlara güveniyoruz" diye konuştu.

Kulüp yönetim kurulu üyesi Erol Ağaoğlu da Mersin'e galibiyet için gideceklerini belirtti. 

Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor olmak üzere 2 önemli deplasman maçına çıkacaklarını kaydeden Ağaoğlu, bu maçlardan en iyi sonuçla ayrılmak istediklerini kaydetti.

Ağaoğlu, bir süre önce öldürülen Özgecan'ın ailesini de yönetim kurulu olarak Mersin'de ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber