Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 13 Aralık 2017 - 10:18 Yorum: 0

Trafik spotlarını işaret diline çevirdiler

Amasya'da polislerle işitme engelli öğrenciler el ele verip trafik spotlarını işaret diline çevirdi.

Trafik spotlarını işaret diline çevirdiler

Amasya'da polislerle işitme engelli öğrenciler el ele verip trafik spotlarını işaret diline çevirdi.

Amasya Emniyet Müdürlüğünün uyguladığı "Trafikte bizleri de duyun" adlı proje ile Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırlatıp izlettiği trafik spotlarına, işitme engelli öğrencilerin de rol almaları sonucu işaret dili de eklendi. Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinde görevli polis memuru Mustafa Şahin'in koordinatörlüğünü üstlendiği proje ile trafik kurallarına dikkat çekilen spotlar, polis üniforması giyen Lokman Hekim İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerin tercümesiyle artık işitme engelliler tarafından da anlaşılabilecek.

İşaret dilinde mecazi anlamın olmamasının özellikle de görüntülü ve yazılı spotlarda istenilen mesajların kitleye tam olarak verilemediğini belirten Mustafa Şahin, "Projemizle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen spotları işitme engelli kardeşlerimizin desteğiyle işaret diline çevirmesiyle montajladık. Artık işitme engellilerin de anlayabilecekleri hale getirdik" dedi.

Mesai arkadaşlarıyla birlikte bir işitme engellinin günlük hayatta karşılaştığı sorunun işaret diliyle iletişim kurduğu polisler tarafından çözümünün de kamerayla takip edildiğini anlatan Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığına sunacakları projenin bundan sonra hazırlanacak olan spotlar için de örnek oluşturacağına inandığını söyledi. Projenin tanıtım toplantısına katılan Amasya Valisi Dr. Osman Varol da polislerle öğrencileri kutladı. Vali Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile Emniyet Müdürü Fahri Bulut'un da yer aldığı toplantıda öğrencilere de hediyeler verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber