Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Mart 2015 - 09:18 Yorum: 0

Trakya Platformu 3'üncü genel toplantısı

EDİRNE (AA) - Trakya Platformu 3'üncü genel toplantısı  Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi konferans salonunda yapıldı.Toplantıya çevre illerden çok sayıda mimar, mühendis, akademisyen...

Trakya Platformu 3'üncü genel toplantısı

EDİRNE (AA) - Trakya Platformu 3'üncü genel toplantısı  Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya çevre illerden çok sayıda mimar, mühendis, akademisyen ve STK temsilcisi katıldı.

Toplantı ile ilgili bilgi veren İnşaat Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi Nihat Çolak, Trakya Platformu’nun Trakya’nın koruma kullanma dengesi üzerine kurulan Trakya çevre düzeni planın takipçisi bir topluluk olduğunu söyledi.

Platformun planlı çevre mücadelesi için bir arada olduğunu ifade eden Çolak, şunları kaydetti:

"Trakya Üniversitesi ile Makine Mühendisleri Odasının birlikte başlattığı Trakya’nın koruma amaçlı koruma temeli üzerine kurulan çevre düzeni planlarıyla ne yazık ki değişiklik yapılması yaşam alanlarımızın meralarımızın topraklarımızı bu değişikliklerle vahşi kullanıma açılması üzerine bu mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye çalışıyoruz.  O yüzden biz Trakya’da bütünlüklü bir çevre mücadelesi tabiki planlı bir çevre mücadelesi tabiki planlı bir çevre ve sanayi koruma kullanma dengesi üzerinden kurulmuş planlar üzerinden yürütmek için bir araya geldik.

Türk Mühendis ve Mimar odalarının tüm bileşenleri bu platformun içeresinde. Yine baroların çevre komisyonu üyeleri bu platformun içeresinde, Türk Tabipler Birliği üyeleri bu platformun içeresinde. Yani biz toprağımıza, suyumuza, derelerimize sahip çıkmak için bugün buradayız."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber