Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Trakya Üniversitesinde nevruz kutlaması

Nevruz ateşinin yakıldığı etkinliklerde, yumurta tokuşturma, demir dövme, ateşten atlama ve ok atma gibi geleneksel oyunlar sergilendi

Trakya Üniversitesinde nevruz kutlaması

EDİRNE (AA) -  Trakya Üniversitesinde, nevruz dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından TÜ Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında,  nevruzun bahar, bereket ve yeni yılın başlangıcını çağrıştırdığını belirtti.

Nevruzun Türk kültüründe baharı, yaşama sevincini, yenilenmeyi, uyanan doğa ile birlikte bolluğu ve bereketi simgelediğini aktaran Pişkin, şunları kaydetti:

"Nevruz, Türk toplum hayatında bütünleştirici fonksiyonlara da sahiptir. Nevruz, aramızdaki sevgi ve saygıyı kuvvetlendiren, dargınlıkların unutulup kardeşçe kucaklaşılan, huzur ve barış havasını geliştiren, Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan bir gündür. Türk dünyasıyla gönül bağı oluşturan nevruz gibi geleneklerin devam ettirilmesi aynı tarihi paylaşan, ortak hisler duyan, aynı ülküyü paylaşan insanlarımızı uzlaştırmak, kopmamalarını sağlamak açısından da çok önemlidir."

Konuşmaların ardından, nevruz ateşinin yakıldığı etkinliklerde, yumurta tokuşturma, demir dövme, ateşten atlama ve ok atma gibi geleneksel oyunlar sergilendi.

Etkinlikte, Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Ali Onur Kara tarafından nevruz duası yapıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber