Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Teknoloji 26 Aralık 2017 - 15:23 Yorum: 0

Trakya’da "Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri" rüzgarı

Tekirdağ'da, "Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi" başladı.

Trakya’da 'Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri' rüzgarı

Tekirdağ'da, "Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi" başladı.

Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde Namık Kemal Üniversitesi konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdür Başdanışmanı Halil Tokel, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, sanayiciler ve vatandaşlar katıldı.

Trakya'daki firmaların savunma, havacılık ve uzay sistemleri gibi Ar-Ge ile teknoloji gerektiren üretim alanlarında daha fazla yer alınması, bölgenin katma değeri yüksek teknolojik üretimle kalkınmasına destek sağlanması hedeflenen etkinlik Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdür Başdanışmanı Halil Tokel'in konuşmasıyla başladı. Tokel konuşmasında, "Türkiye bir rol ayrımında, aslında daha önceden olması gerek şeyler şimdi gündeme geliyor. Bu toplantıdan önce vekilimiz şöyle bir şey dedi. "Neden bu savunma bu kadar gecikti? 1960'larda 1970'lerde olması gereken faaliyetler, üretimler, ARGE'ler neden tamamlanmadı?" Bu gayet önemli ve kıymetli bir soru. Bizim toplum olarak Türkiye olarak, özeleştiri yapmamız gereken bir konu. Yıl 2017 ve Türkiye'nin savunma sanayinde geldiği nokta, tamamen kabul edilemeyecek derecede yetersiz bir ortam. Cumhuriyet tarihi ile birlikte geçirdiğimiz 90 senelik bir sene var. Bu sürenin özleştirişinin yapmak zorundayız. Biz bu süreyi değerlendiremedik bu gayet açık tabi budan sonra değerlendireceğiz ve bunu emellerinde görüyoruz. Şu anda savunma sanayi müsteşarlığımızda çok ileri düzeyde hızlı yoğun çalışmalar olduğunu yakinen müşahede ediyoruz" dedi.

"Güçlü silahlarınız elinizde olmasa her zaman boyun bükmek zorundasın"

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, konuşmasında güçlü bir savunma olması gerektiğine değinerek, "Bakanlarımızın, müsteşarlarımızın, büyüklerimizin önderliğinde Ankara'nın dışına savunma sistemini misyonu edindik ve Ankara ile kapalı kalmasın savunma sanayimiz dedik. Çünkü savunma sanayii bütün Türkiye'nin dert edinmesi gereken ve bütün Türkiye'nin ağını kapsayan bir sanayi alanı olduğunu düşünüyoruz. Neden derseniz, bugün yaşadığımız bulunduğumuz coğrafyanın etkisiyle, yaşadığımız olaylar, etrafımızda cereyan eden olaylar bunu en güzel göstergesi. Eğer savunmanız tam olmasa güçlü silahlarınız elinizde olmasa her zaman boyun bükmek zorundasın" ifadelerini kaydetti.

"Biz seferberlik yapmaya hazırız"

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi olarak yapılan çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirterek, "Evet elimizde bir un var bir şeker var yani elimizde sanayiciler var. Buna destek verecek kamu sektörü var başta SSM ve bunu gibi kurumlar, valiliğimiz, siyasi olarak vekilleriminiz gerçekten her aradığımızda her zaman destek veriliyorlar. Ama bunu bir araya getirmek, koordinasyonu sağlayabilmek, değerlerimiz ve potansiyelimizi ortaya çıkartacak ve tarafları bir araya getirecek, iletişimi sağlayacak noktada biraz eksikliğimiz var. Trakya bölgesi olarak. 4 yıldır bunun üzerinde çalışıyoruz ve 2016'dan beride bu koordinasyonu bu birlikteliği, bu beraberliği ve amaç birliğini Trakya Bölgesi'nde seferberlik geldi, biz seferberlik yapmaya hazırız. 4 yıldır bunu niyetindeyiz ve inşallah çok daha uzun yıllar 2023, 2071 ve daha sonraki hedeflere ulaşmak için, Trakya Bölgesi olarak elimizden ne geliyorsa gücümüz neye yetiyorsa, imkanımız neye yetiyorsa, gece ve gündüz demeden bazen Halil bey pazar günü arıyor bazen Murat bey gece arıyor, önemli değil gece ve gündüzümüzü katarak sanayicilerimizi vekillerimize SSM'mizle birlikte gece gündüz her yere giderek her türlü çalışarak bizde bu oyunda yer almak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından, Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdür Başdanışmanı Halil Tokel, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, SSM, THY, DÜTEP HASUN, çerçeve protokolünü imzaladı ve ardından sergi alanını gezdi.

"Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi", Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tekirdağ Valiliği, Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği, NKÜ Teknopark, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy ticaret ve sanayi odaları, SAHA İstanbul ile KOSGEB iş birliğinde 2 gün boyunca devam edecek.

Trakya’da "Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri" rüzgarı

Trakya’da "Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri" rüzgarı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber