Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 22 Eylül 2014 - 13:38 Yorum: 0

Trakya'daki çeltik hasadı

Verimin yüksek olması üreticiyi mutlu etti

Trakya'daki çeltik hasadı

EDİRNE (AA) - Türkiye'nin çeltik ekim alanının yarısına yakınının bulunduğu Edirne'de çeltik hasadı devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, hasat yapan üreticileri ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hasat yapılan arazilerde yüzde 60 oranında randıman yakalandığını söyledi.

Çeltikte verimin iyi olduğunu vurgulayan Sarı, "Çeltiğin kilogramı 1 lira 75 kuruştan alınıyor. Çiftçilerimizle görüşmemizde fiyatlardan memnun olduklarını iletiyorlar. Geçen yıllara oranla dekarda 50 kilogram düşüş var ancak randımanı iyi olan çeltik çiftçimizin yüzünü güldürüyor" diye konuştu. 

Sarı, Edirne genelinde 460 bin dekar alanda çeltik üretimi yapıldığını, bunun da Türkiye üretiminin yarısına yakınana denk geldiğini belirtti.

Üyüklütatar Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Erkan Çapkın da üretimin geçen yıla oranla düşük olduğunu ancak verimin yüksek olması nedeniyle bu durumun çiftçiyi etkilemediğini ifade etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber