Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Temmuz 2013 - 10:50 Yorum: 0

Trambüs projesi 150 kişiye iş verecek

Malatya Belediyesi'nin şehir içi ulaşımda kullanılması için sözleşmesini imzaladığı trambüs sistemine Ekonomi Bakanlığı teşvik vermeyi kararlaştırdı.

Trambüs projesi 150 kişiye iş verecek

MALATYA- Malatya Belediyesi'nin şehir içi ulaşımda kullanılması için sözleşmesini imzaladığı trambüs sistemine Ekonomi Bakanlığı teşvik vermeyi kararlaştırdı.

71 MİLYON TEŞVİK TUTARI ALDI
Malatya Belediyesi, bazı şehir plancılarının Malatya’nın dolaşım planına aykırı olmasının yanı sıra trafik sorununu çözmeyeceği gerekçesiyle karşı çıktığı ve vazgeçilmesi çağrısında bulunduğu ihalesi onaylanan trambüs projesinin hayata geçirilmesi için Ekonomi Bakanlığı’ndan komple yeni yatırım kapsamında 71 Milyon 626 bin 990 lira tutarında teşvik tutarı aldı.

150 KİŞİLİK İSTİHDAM ÖNGÖRÜLDÜ

Ekonomi Bakanlığı, Malatya Belediyesi’nin trambüs projesinin de içerisinde yer aldığı Mayıs ayında 450 yatırıma teşvik belgesi verdi. Belge verilen trambüs projesinin sabit yatırım tutarı 71 Milyon 626 bin 990 lirayı buluyor. Yatırımın hayata geçmesiyle 150 kişinin istihdam edilmesi beklenilirken, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi ise, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a 50 milyon TL borçlanma yetkisi vermişti.

‘‘966 ADET KATENER DİREK KURULACAK’’

Öte yandan ihale sözleşmesinde, 24 metrelik 10 adet trambüsün, 3 adedi 270 gün, 3 adedi 300 gün ve 4 adet adedi ise 330 gün içerisinde teslimatının yapılacağına yer verilirken, 14 kilometrelik hat üzerine 966 katener direk kurulacağı,44 bin metre anahat kablo montajının döşenileceği ve Uçbağlar, Çöşnük, Altınyunus, Malet,Araştırma ve Üniversite ismi taşıyan 6 adet trafo redresör binası, elektrik ve montaj işlerinin yapılacağı kaydediliyor.

17 ADET DURAK İSİMLERİ BELLİ OLDU

Sözleşmede, 27 adet kenar peronlu istasyon ve montajının yapılacağı, 44 turnikenin konulacağı ve 17 adette durak olacağına yer verildi. Durak isimleri ise şöyle oluştu: ‘‘Şirepazarı, Akpınar, Sancaktar, Battalgazi, Fatih Lisesi, Öğrenci Yurdu, Çöşnük, Anadolu Lisesi, Mişmiş Parkı, Villakent, Üniversite 1, Üniversite 2, Üniversite 3, Üniversite 4, Üniversite 5, Üniversite 6’’

4 ADET OTOBÜS HATTI İPTAL EDİLECEK
 

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay ise trambüs sistemine bu yıl başlanacağını belirterek, “24 adet otobüsün çalıştığı 4 adet otobüs hattı iptal edilecektir. İptal edilen bu hatlarda 10 adet trambüs kullanılacaktır. Bu trambüsler 24 metre uzunlukta olacak ve 2 adette 18 metre uzunluğunda trambüs de hibe olarak verilecek. Bize otobüslerin maliyeti günlük 21 bin 300 TL’dir. Bir yılda tüketilen yakıt miktarı ise 7 milyon 704 bin TL’dir. Trambüslerin günlük tüketimi ise 6 bin 5 liradır, yıllık tüketim ise 2 milyon 192 bin liradır. Trambüs ile 1 yılda yapılacak olan yakıt tasarrufu 5 milyon 580 bin liradır. İlk olarak sistem Temelli Kavşağı ile Üniversite arasında uygulamaya konulacaktır” dedi.( Kaynak: Malatya Hakimiyet Gazetesi)

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber