Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 20 Eylül 2017 - 16:33 Yorum: 0

Trambüs sefer hattı uzatıldı

Malatya'da toplu taşımaya nefes aldıran ve yolcularda büyük memnuniyet oluşturan Trambüs sistemi Özsan Sanayi Sitesi Kavşağı'na kadar uzatıldı.

Trambüs sefer hattı uzatıldı

Malatya'da toplu taşımaya nefes aldıran ve yolcularda büyük memnuniyet oluşturan Trambüs sistemi Özsan Sanayi Sitesi Kavşağı'na kadar uzatıldı.

Konuyla ilgili MOTAŞ'tan yapılan açıklamada söz konusu bölgeye katener hattı çekilmeden araçların üzerindeki batarya ile bölgenin ulaşımının sağlamasının planlandığı belirtildi. Açıklamada, yoğun talep üzerine yapılan değerlendirme sonucunda böyle bir karar alındığı belirtilerek, "Devreye alındığı günden itibaren büyük bir teveccühle kullanılan ve geri bildirimlerin tamamına yakınında memnuniyet gözlemlediğimiz trambüs sistemini biraz daha uzatarak Özsan Sanayi Sitesi Kavşağından dönüşünü sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde alınan bu kararla sanayi esnafı ve civar yolcularının da bu ulaşım rahatlığını yaşamasını istedik. Söz konusu bölgeye katener hattı çekmeden araçların üzerindeki batarya ile bölgenin ulaşımını sağlamayı planlıyoruz. Yaptığımız testler sonucu MAŞTİ ile Özsan Sanayi Sitesi Kavşağı arasındaki mesafeyi batarya ile kat edebileceğimizi gözlemledik. Ulaşım planlamalarımızı buna göre yaptık. Okulların açıldığı ilk gün olan 18 Eylül tarihinden itibaren de seferleri başlattık" denildi.

Açıklamada, trambüs sisteminde beklenen performans ve tasarrufun sağlandığı kaydedilerek, "Edindiğimiz bu sonuçla trambüs sistemiyle ne kadar isabet ettiğimizin sonucuna vardık. Tüm bunlar göz önüne alınarak Türkiye'de tek örneği olan ve yakında Şanlıurfa ilimizde de işletmeye alınacak trambüs sistemini katanersiz, yani elektrik enerjisi olmadan batarya ile ÖZSAN Kavşağına kadar uzattık. Bu da Türkiye'de elektrik enerji hattı olmadan, bataryanın gücüyle yapılan ilk toplu taşıma örneğidir" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, MAŞTİ-Özsan Sanayi Sitesi Kavşağı arasında yolcu taşıyan trambüslerin sefer aralıklarının bilgisi de paylaşıldı. Açıklamada, "06:54'de MAŞTİ'den başlayacak seferler 08:30'a kadar 12 dakikada bir, yine 14:06'da başlayan öğlen sonu seferleri de 15:30'a kadar 12 dakika aralıklarla sefer yapacaktır. Yine çıkış noktası MAŞTİ olan seferler ÖZSAN Kavşağından dönüşte de üniversiteye kadar uzayacak. Talep halinde ve ihtiyaç duyuldukça hattın uzatılması, sefer sayısının artırılması ve tüm güne yayılması planlanabilecektir" sözlerine yer verildi.

Öte yandan, trambüs ile yolculuk yapan yolcular, yapılan hizmetten memnun olduklarını ve trambüsün ferahlığını kendilerine yaşatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ettiklerini söylediler.

Trambüs hatlarının uzatılması yolcuları da sevindirdi. Yolcular, artık zamandan tasarruf sağlayacaklarını dile getirdi.

Trambüs sefer hattı uzatıldı

Trambüs sefer hattı uzatıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber