Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 10 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

Trambüsler yolculu test sürüşüne başlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyduğu trambüs sistemi basına tanıtıldı

Trambüsler yolculu test sürüşüne başlıyor

MALATYA (AA) - Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen trambüs sistemi, yolculu test sürüşlerinin ardından hizmete başlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, trambüs bakım istasyonunda araçları gazetecilere tanıttı. 

Yarından itibaren trambüslerin test sürüşlerinde yolcu taşımaya başlayacağını bildiren Çakır, "Trambüs, çevreci bir proje. Çünkü elektrikle çalıştığı için çevreye karbondioksit bırakmıyor. Aynı zamanda da enerji tasarrufu sağlıyor. Kendi tekerlerinden üretmiş olduğu elektriği tekrar sisteme aktarmasıyla yaklaşık yüzde 70-80 civarında enerji tasarrufu sağlıyor. Güvenli bir araç. Sessiz ve içerisindeki yolcuları rahatsız etmeyen bir sürüşü var" diye konuştu.

Sistemin gelecekte başka illerinde de uygulanacağına inandığını kaydeden Çakır, "Malatya için önemli bir proje. Şimdiye kadar test sürüşlerimiz yolcusuz yapılıyordu. Yarından itibaren yolculu test sürüşüne başlayacağız. Bu test sürüşü 10 gün boyunca ücretsiz olacak. Daha sonra normal uygulamaya geçeceğiz" dedi. 

Konuşmanın ardından basın mensuplarıyla trambüse binen Çakır, bir süre aracı kullandı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber