Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Haziran 2016 - 11:48 Yorum: 0

Tramvay Hattının Çalışmaları Hızla İlerliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Akçaray Tramvay Projesi'nde Yahya Kaptan mahallesindeki çalışmalarda büyük aşama kaydedildi.

Tramvay Hattının Çalışmaları Hızla İlerliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Akçaray Tramvay Projesi'nde Yahya Kaptan mahallesindeki çalışmalarda büyük aşama kaydedildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma konfor ve yenilik getirecek Akçaray Tramvay Projesi, farklı bölgelerde yürütülen alt ve üst yapı, ray montaj çalışmalarıyla tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların önemli bir kısmını oluşturan Yahya Kaptan mahallesinde yapılacak işlerin önemli bir bölümü tamamlandı. Sarı Mimoza ve Necip Fazıl caddelerinde lastik tekerlekli araçların kullanması için tramvay hattının sağında ve solunda yol çalışmalarında son aşamaya geçilirken Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda alt da yapı çalışmaları neredeyse tamamlandı. Caddelerde uygun dolgu malzemeleri kullanılarak zemin istenen seviyede sıkıştırıldı ve asfalt çalışmaları yapıldı. Çevre düzenlemesi ve kaldırım çalışmalarının ardından bu kısımdaki işler sona erecek.

Sarı Mimoza caddesinde ayrıca tramvay hattının enerjisini sağlayacak olan trafoların bina imalatına devam ediliyor. Bu kapsamda Sarı Mimoza caddesinde imalatı süren trafo binasının temel ve bodrum kat işlerinde sona gelindi. Bir sonraki aşamada normal kat ve çatı imalatı yapılarak toplam 5 adet inşa edilecek trafoların ilki tamamlanmış olacak. Necip Fazıl caddesinde ise tramvay hat kazısı yapılarak üst yapı imalatlarına geçildi. Bu kapsamda, uygun dolgu malzemeleri kullanılarak zemin istenen seviyede sıkıştırıldı ve üst yapı imalatlarının ilk adımı olan 7 santimetre yüksekliğinde grobeton uygulaması yapılarak demir donatı işlerine başlandı. Bir sonraki aşamada raylar yerleştirilerek betonlama işlemine geçilecek.

Altyapı çalışmalarında sona gelinen Gazi Mustafa Kemal Bulvarında da yağmursuyu, içme suyu ve atık hatlarının deplase işleri tamamlandı. Doğalgaz, elektrik ve telekom hatlarının ise deplase ve yenileme çalışmalarında sona gelindi. Bulvarda hat üst yapısı işleri, rayların montajına ve beton işlerine devam edilirken altyapı işlerinin bittiği kısımlarda hat kazısı ve gerekli dolgu işleri yapılıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber