Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 06 Aralık 2019 - 14:23 Yorum: 0

Travel Turkey’de üzüm kokan stant

Turizm sektörünün en büyük fuarlarından olan Travel Turkey'de, en dikkat çekici stantlardan biri Buca Belediyesi olurken, Buca'nın turistik değerleri ve...

Travel Turkey’de üzüm kokan stant

Turizm sektörünün en büyük fuarlarından olan Travel Turkey'de, en dikkat çekici stantlardan biri Buca Belediyesi olurken, Buca'nın turistik değerleri ve kentin sembolü olan üzümlerinin tanıtıldığı stant ziyaretçilerin akınına uğradı.

Bu yıl 13'üncü kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında, Buca Belediyesi fuar hollerini de üzüm kokan semte dönüştürdü. Fuarın A holünde hazırlanan İzmir Sokakları adlı özel bölümde yerini alan Buca Belediyesi, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Titiz çalışmalarla tasarlanan stantta, kentin en önemli turistik değerlerinden Atatürk Maskı, Kızılçullu Sulama Kemerleri, Dumlupınar'ın tarihi evleri ve sokakları, Levanten kültürüne ait eserleri, izcilik ve doğa sporları merkezi Dere Cafe, Tünektepe Mevlana heykeli tanıtıldı. Turistik yerlerinin yanı sıra geçmiş yıllarda Türkiye'nin en iyi sultani üzümlerinin yetiştiği Buca bağcılığı ve Buca üzümleri ziyaretçilerinin ilgisini çekti. Standa gelen konuklara Buca Belediyesi bağlarında üretilen üzümleri ikram eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, "Bir dönemler "üzüm kokan semt" olarak bilinen Buca'da bu değeri yaşatmak aynı zamanda bir kültürü de yaşatmak demektir. Buca'nın tamamına yakını, yaklaşık 100 yıl önce üzüm bağlarıyla doluydu. Bu anıları ve üzümümüzün lezzetini fuarda paylaşmak için bizler için ayrıca keyif verici. Buca Belediyesi'ne ait 13 dönümlük bir bağımız var. Bu bağlarda organik, hiçbir şekilde ilaçlama yapılmadan üzümler yetiştiriyoruz. Üzümlerimizi de burada yurt dışından ve yurt için ziyaretçilerimize hediye ediyoruz" dedi.

Kılıç, şöyle devam etti:

"Buca'nın bağlarını yeniden canlandırmak için belediye olarak ön ayak olduk. Özellikle köylülerimizi bu konuda teşvik ederek Buca'nın eski üzüm kültürünü geri kazandırmayı düşünüyoruz. Her sene yapmış olduğumuz bağ bozumu etkinliklerine olan ilgi her yıl katlanarak artıyor. Köylülerimizin yeniden bağlar kurmasını sağlamak için teşvik çalışmalarını yapıyoruz. Eğer bu toprakların değerini yeniden gün yüzüne çıkarabilirsek, Buca'yı yeniden üzümün başkenti yapabiliriz."

Travel Turkey’de üzüm kokan stant

Travel Turkey’de üzüm kokan stant

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber