Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Nisan 2015 - 15:13 Yorum: 0

TRC-3 bölgesinde en az boşanma Siirt'te görüldü

SİİRT (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Siirt Bölge Müdürlüğü, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerini kapsayan TRC-3 bölgesinde, en az boşanmanın Siirt'te görüldüğü bildirildi.TÜİK Siirt...

TRC-3 bölgesinde en az boşanma Siirt'te görüldü

SİİRT (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Siirt Bölge Müdürlüğü, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerini kapsayan TRC-3 bölgesinde, en az boşanmanın Siirt'te görüldüğü bildirildi.

TÜİK Siirt Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde evlenen çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 0,1 azalarak 2014 yılında 599 bin 704 olduğu ve kaba evlenme hızının ise binde 7,8 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Boşanma sayısının bir önceki yıla göre yüzde 4,5 artarak 130 bin 913’e yükseldiği ve kaba boşanma hızının da binde 1,7 olarak gerçekleştiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde evlenmelerde önemli bir değişim gözlenmezken boşanmalar yüzde 4,5 arttı. Mardin'de evlenmelerde yüzde 4,3 artma, boşanmalarda ise yüzde 9,8 artma olmuştur. Batman'da evlenmelerde yüzde 1,2 azalma, boşanmalarda ise yüzde 20,2 artma olmuştur. Şırnak’ta evlenmelerde yüzde 6,7 artma, boşanmalarda ise yüzde 13,2 artma olmuştur. Siirt’te evlenmelerde ise yüzde 8,7 artma, boşanmalarda yüzde 5,6 azalma olmuştur."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber