Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 31 Ekim 2014 - 13:08 Yorum: 0

TRC-3 bölgesinde eylül ayında en fazla ihracat Siirt'te gerçekleşti

SİİRT (AA) - Siirt, Batman, Şırnak ve Mardin illerini kapsayan TRC-3 bölgesinde 2014 yılının eylül ayında en fazla ihracatın yüzde 93,1 ile Siirt'te gerçekleştirildiği bildirildi.Türkiye...

TRC-3 bölgesinde eylül ayında en fazla ihracat Siirt'te gerçekleşti

SİİRT (AA) - Siirt, Batman, Şırnak ve Mardin illerini kapsayan TRC-3 bölgesinde 2014 yılının eylül ayında en fazla ihracatın yüzde 93,1 ile Siirt'te gerçekleştirildiği bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, TÜİK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre eylül ayında Türkiye'de ihracatın yüz 4,6 arttığı, ithalatın ise 0,2 azaldığı belirtildi.

TRC-3 bölgesinde ise 2013 yılının eylül ayına göre ihracatta Siirt'in yüzde 93,1 arttış gösterdiği, ithalatta yüzde 3,5 azalış olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Şırnak'ta ihracatın yüzde 29 azalarak, ithalatın yüzde 64,8 arttığı, Batman'da ihracatın yüzde 37,3 azaldığı, ithalatta yüzde 29,9 arttığı, Mardin'de ise ihracatın yüzde 20,5 azaldığı, ithalatta ise yüzde 5,4 arttış görüldüğü aktarıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber