Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 28 Kasım 2014 - 23:33 Yorum: 0

"Troya" İzmir'de sahnelendi

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, gösteriyi yeni koreografisiyle İzmirli sanatseverlerle buluşturdu

'Troya' İzmir'de sahnelendi

İZMİR (AA) - Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, "Troya" gösterisini yeni koreografisiyle İzmir'de sahneledi.

Dünyada 37 milyon izleyiciye ulaşan, 96 ülkede ve 280 civarında şehirde Anadolu Ateşi'nin sunduğu "Troya" gösterisi, Mavişehir Spor Salonu'nda İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 yıllık deneyimle Troya'da önemli değişiklikler yaptıklarını belirterek, şunları anlattı:

"Kostümler ve müziklerde farklılıklar, yeni bölümler, dansçı kadrosunda yenilenme var. Çok fazla talep geldiği için yabancı dansçı da kadromuza aldık. Kübalı, Arjantinli, Amerikalı, Rus dansçılarımız var. Troya mitolojisinde İzmir de var. Buraya geldiğimizde heyecanlı şekilde sahneye çıkarız, bizi seven İzmir seyircisine layık olmaya çalışıyoruz."

"İpek Yolu güzergahını takip edip Viyana'ya kadar ulaşan Anadolu halklarının göç serüvenini anlatan çok kültürlü ve renkli müzikal" olarak tanımladığı "Doğunun Kapıları" projesini, gelecek sezon sahnelemeyi planladıklarını dile getiren Erdoğan, İzmir'de de dans okulu açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber