Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

TRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği

TRT'nin bu yıl 37'ncisini düzenleyeceği Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, Antalya'da yapılacak

TRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Muammer Türker, bu yıl TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin Antalya'da yapılacağını bildirdi.

Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde konuya ilikşin basın toplantısı düzenleyen Vali Türker, bir milli bayramın çocuklara armağan edildiği dünyada tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin TRT tarafından koordine edildiğini anımsatan Türker, bu yıl 37'ncisi gerçekleştirilecek şenliğe Antalya'nın evsahipliği yapacağını açıkladı.

Türker, valilik, bağlı birimler ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Uluslararası Çocuk Şenliğine hazırlandıklarını, şenlikle ilgili ilk toplantının da gerçekleştirildiğini bildirdi.

Uluslararası Çocuk Şenliği için Antalya'yı seçen TRT'ye teşekkür ettiğini ifade eden Türker, yapılacak etkinlikle Antalya'nın güzelliğinin bütün dünyaya duyurulacağını söyledi.

Gelecek yılki şenliklerin de Antalya'da düzenlenmesinin planlandığını kaydeden Türker, çocuk şenliğinin gelecek yıl yapılacak Dünya Botanik EXPO'su etkinlikleriyle birleştirileceğine dikkati çekti.

- "Hazırlıklar buruk başladı"

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, TRT Uluslararası Çocuk Şenliği'nin 37'ncisini Antalya'da yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan'ın, TRT tarafından 1979  yılından bu yana uluslararası etkinliklerle kutlandığını hatırlatan Eren, bu yılki hazırlıklara Suriye ve Irak'ta yaşanan terör ve iç savaş nedeniyle buruk başladıklarını vurguladı.

Son 4 yıldır, Suriye ve Irak'ta devam eden terör ve iç savaş yüzünden, başta çocuklar olmak üzere bölgedeki halkın olumsuz etkilendiğine işaret eden Eren, "Savaştan kaçan milyonlarca aile ve çocuk, çevre ülkelerde çok zor şartlar altında yaşamını sürdürmektedir. Dünyanın diğer bölgelerinde, Afrika'da, Uzakdoğu'da yüzbinlerce çocuk, açlık, susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır" dedi.

Şenlik kapsamında dünyanın dört bir yanından bugüne kadar 30 binden fazla çocuğu ağırladıklarını kaydeden Eren, bu yıl Antalya'da yapılacak şenliğe 50 ülkeden katılım olacağına dikkati çekti. 

Eren, 15-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek şenlikler kapsamında, şehrin birçok noktasında etkinlikler, gösteriler yapılacağını, konuk ülke çocuklarının şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezeceğini bildirdi.

Şenlik boyunca her türlü asayiş ve güvenlik önlemlerinin alındığını belirten Eren, "İnşallah şenliğimiz en güzel şekilde gerçekleşecek, çocuklarımız arasındaki bu yakınlaşma, gelecekte dünya barışına önemli katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber