Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 18 Nisan 2014 - 14:53 Yorum: 0

TSE Aydın Temsilciliği açılış töreni

TSE Başkanı Şentürk: "TSE, üreticilerimizi Avrupalı kuruluşlara mahkum olmaktan kurtardı"

TSE Aydın Temsilciliği açılış töreni

AYDIN (AA) - Türk Standart Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, TSE'nin üreticileri Avrupalı kuruluşlara mahkum olmaktan kurtardığını söyledi.

Şentürk, TSE Aydın Temsilciliği açılış töreninde, TSE'nin standartlara uygun, kaliteli ve güvenilir ürün sunumu için bir teminat olduğunu belirtti. 

Dünya ticaretinin yüzde 80 oranında standartlar düzeyinde gerçekleştiğini ifade eden Şentürk, "Standartlara tabi olmayan ürünlerin küresel pazarda yer alması mümkün değil. Türkiye pazarı da küresel pazarın bir parçasıdır. Gümrük Birliği de standartlar üzerine kurulu. Sizin ürünlerinizi standartlara uygun üretmeniz yeterli değil, bunu tarafsız ve marka değeri yüksek bir kuruluşa teyit ettirmeniz gerekir" dedi. 

TSE'nin iş dünyasının ihtiyaç duyduğu belgeleri marka değeri yüksek bir şekilde verebilmek için çok yoğun çaba gösterdiğini anlatan Hulusi Şentürk, "TSE, üreticilerimizi Avrupalı kuruluşlara mahkum olmaktan kurtardı" diye konuştu. 

"Hizmetin yerinden verilmesini" birinci politika olarak belirlediklerini dile getiren Şentürk, iş dünyasının yerli kuruluşlardan tedarik edemediği, yurt dışından almak zorunda kaldığı tüm belgeleri de yurt içinden karşılamasını hedeflediklerini söyledi.

TSE'nin tekelci bir anlayışa sahip olmadığının da altını çizen Hulusi Şentürk, "Son 10 yılda 10 milyon liralık yatırım yapmayan, TSE sadece geçen yıl 30 milyon liralık yatırım yaparken, devam eden yatırımlarla birlikte 3 yıl içinde 400 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bunların tamamı yerelde ve sadece Türk sanayicisinin ihtiyaç duyduğu tüm testlerin yapılabilmesi amacıyla yapılmaktadır. Bizim amacımız sanayicimizin tekel oluşturulan alanlarda soyulmasının önüne geçmektir ve bunu başardık."

- "TSE belgesi uluslararası alanda geçerli"

TSE'nin güçlü bir kuruluş olduğunu kaydeden Şentürk, "TSE'nin uluslararası alanda geçerli belge verdiğini ve bu belgenin geçersiz kabul edilemeyecek akreditasyon alt yapısına sahip olduğunu bilmenizi istiyorum" dedi.

TSE belgesinin sadece Türkiye'de geçerli olduğuna yönelik yanlış bir anlayış olduğunu söyleyen Hulusi Şentürk, dünyanın her yerinde belgelerinin geçerli olması için 7-8 milyon lira civarında aidat ödediklerini ve Dünya Ticaret Örgütü'ne üye tüm ülkelerde belgelerinin geçerli olduğunu ifade etti. 

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken de TSE'nin Türkiye'nin en güzide kuruluşlarından birisi olduğunu, Aydın'da böyle bir hizmet binasını kuruma tahsis etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Konuşmaları ardından Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın da katılımıyla TSE hizmet binasının açılışı yapıldı.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber