Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 16 Ağustos 2016 - 14:43 Yorum: 0

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz’ın Özbekistan Temasları

Özbekistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, ziyareti kapsamında TSE'den belge alan kuruluşlar için yapılan törene ve...

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz’ın Özbekistan Temasları

Özbekistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, ziyareti kapsamında TSE'den belge alan kuruluşlar için yapılan törene ve Özbek-Türk Test Merkezi'nin yönetim kurulu toplantısına katıldı.

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz beraberinde bir heyetle birlikte Özbekistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Korkmaz, ziyaret kapsamında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirilen Özbek-Türk Test Merkezi'nin 19'ncu Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Şirketin 2015 yılı faaliyetleri ile 2016-2017 dönemi planlarının görüşüldüğü toplantıda Özbek yetkililer TSE ile işbirliği yapmak istediği konuları gündeme getirdi. Bu çerçevede Özbekistan'da enerji tasarrufu alanında cihazların zorunlu deneye tabi tutulması hakkında yeni bir kanun yayınlanması sebebiyle, şirket bünyesinde bir enerji tasarrufu laboratuvarının kurulması, test cihazlarının alınması ve bu konuda şirket yetkililerinin TSE Gebze Kalite Kampüsü'nde gerekli fizibilite çalışmalarını yapması kararlaştırıldı.

Yönetim Kurulu toplantısında Özbekistan Standardizasyon, Metroloji ve Belgelendirme Kuruluşu (ÖZSTANDART) Ajansı Başkan Yardımcısı Mirjamshid Saidov, Özbekistan'da özellikle Avrupa Birliği ile ticaret yapan kuruluşların CE işareti alması konusunda TSE'den destek talebinde bulundu. TSE Başkanı Korkmaz bu alanda eğitim dâhil her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Toplantıda Özbek-Türk Test Merkezi'nin 2016 yılı için Yönetim Kurulu Başkanlığı'na TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz seçildi. 2017 yılında ise merkezin Yönetim Kurulu Başkanlığının ÖZSTANDART Ajansı Genel Müdürü Abdusalom Kurbanov tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı.

Toplantı bitiminde geleneksel Özbek kıyafeti "Çapan" giyen TSE Başkanı Korkmaz, Yönetim Kurulu üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Taşkent Büyükelçiliğini ziyaret

Özbekistan ziyareti çerçevesinde, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğini de ziyaret eden TSE Başkanı Korkmaz, Büyükelçi Namık Güner Erpul ile bir araya geldi. TSE heyeti, Büyükelçilik yetkilileri ile Özbekistan ile yapılması planlanan işbirliği çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Büyükelçi Erpul, Özbekistan'da son dönemde yaşanan ekonomik ve ticari gelişmeler hakkında TSE heyetine bilgi verdi.

Özbekistan'da TSE'den belge alan kuruluşlar için tören

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbekistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında; TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi ve TSE standarda uygunluk belgesi almaya hak kazanan 4 firma için düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan TSE Başkanı Korkmaz, Enstitünün standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında Türkiye'nin lider kuruluşu olduğunu söyledi. TSE'nin Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı'nın (ISO) politikalarına yön veren 20 konsey üyesinden biri olduğunu hatırlatan Korkmaz, Enstitünün uygunluk değerlendirme alanında da bölgesel ve uluslararası etkinliğe sahip olduğunu vurguladı.

21 Bin Ürün Belgesi

"Ülkemizdeki en kapsamlı ürün ve yönetim sistemi belgelendirme portföyüne sahip olan Enstitümüz bu hizmetleri TÜRKAK akreditasyonu ile vermektedir" diyen Korkmaz, şunları kaydetti:

"Enstitümüz uluslararası üyelikleri kapsamında dünyaca kabul görmüş belgelendirme yetkinliğine sahiptir. Ürün belgelendirme alanında TSE'nin bugün itibarıyla yaklaşık 21 bin ürün belgesi bulunmaktadır. Enstitümüz TSE ve TSEK uygunluk belgeleri haricinde, yapı sektöründe ulusal mevzuat işareti olan G işareti ve Ulusal Teknik Onay faaliyetlerini, Elektroteknik sektöründe uluslararası belgelendirme programları olan HAR, CB ve ENEC belgelendirmelerini sürdürmektedir. Öte yandan 11 Avrupa Birliği Direktifinde onaylanmış kuruluş statüsüne sahip enstitümüz 12'si yurtdışında olmak üzere toplam 1086 CE işareti ile ilgili belge vermiştir."

Korkmaz, enstitünün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinin en önemli halkasını oluşturan Sistem Belgelendirme faaliyetlerinde ise dünyada bu alanda yaşanan gelişmeler ve ülke ihtiyaçları paralelinde 18 farklı alanda 3 bin 751 belge verdiğini söyledi.

Standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında uluslararası ve bölgesel işbirliklerini geliştirmenin Enstitünün temel politikalarından biri olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Dost ve kardeş ülke Özbekistan ile Özbek-Türk Test Merkezi vasıtasıyla kurmuş olduğumuz işbirliğinin artarak devam etmesinin bizim için büyük önem taşıdığını belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Belge Alan Firmalar

Törende bankacılık alanında faaliyet gösteren Özbekistan-Türkiye Bankası UTBANK ve IT, iletişim teknolojileri konularında danışmanlık, satış ve satış sonrası destek servis hizmetleri veren Train Consultancy kuruluşlarına TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem belgesi verildi. Ayrıca bakır tel ve kablo üretimi yapan Hayat Power ve kablo üretimi yapan Uzcabel firmalarına da TSE standarda uygunluk belgeleri verildi.

TSE Başkanı Korkmaz, Özbekistan'da ayrıca, Özstandart kuruluşunun Buhara ve Semerkant Bölge Müdürlüklerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber