Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 11:33 Yorum: 0

TSG Anadolu Hastanesi’nden prostat kanseri hakkında bilgilendirme

Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kutlu Teberik tarafından, Sivil Memurlar Sendikası Eskişehir Şubesi (Sime-Sen) yönetici ve üyelerine...

TSG Anadolu Hastanesi’nden prostat kanseri hakkında bilgilendirme

Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kutlu Teberik tarafından, Sivil Memurlar Sendikası Eskişehir Şubesi (Sime-Sen) yönetici ve üyelerine "prostat kanseri" hakkında bilgilendirme yapıldı.

Özellikle 40 yaş üstü erkeklerde görülen prostat kanseri hakkında bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kutlu Teberik, prostat kanserinin erkek üreme sisteminde yer alan bir bez olan prostatta gelişen bir kanser olduğunu anlattı. DR. Teberik, "Prostat kanserlerinin çoğu yavaş gelişim gösterir; bununla beraber, görece hızlı gelişim gösterenleri de vardır. Prostat kanseri hücreleri prostattan vücudun diğer kısımlarına, özellikle kemiklere ve lenf düğümlerine yayılabilir. Başlangıçta hiçbir belirti vermeyebilir. İlerleyen aşamalarda ise idrar boşaltımında zorluk, idrarda kan ya da pelviste, sırtta veya idrar boşaltma sırasında ağrıya sebep olabilir. İyi huylu prostat büyümesi olarak bilinen hastalık da benzer belirtiler verebilir. İleri aşamada ortaya çıkan diğer belirtiler arasında düşük alyuvar hücresi sayısından kaynaklanan yorgunluk hissi sayılabilir" dedi.

Sime-Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Sadi Çelebi ise, üyelerini bu tür etkinliklerle bilgilendirdiklerini sözlerine ekleyerek prostat kanserinin belirtileri, korunma yolları ve tedavisi hakkında önemli bilgiler veren, Dr. Kutlu Teberik'e teşekkür etti.

TSG Anadolu Hastanesi’nden prostat kanseri hakkında bilgilendirme

TSG Anadolu Hastanesi’nden prostat kanseri hakkında bilgilendirme

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber