Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 08 Aralık 2016 - 17:28 Yorum: 0

TSK’nın sivil hassasiyeti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatının beklenenden daha yavaş ilerlemesinin ana sebeplerinden birisi ve en önemlisi hareket bölgesinde...

TSK’nın sivil hassasiyeti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatının beklenenden daha yavaş ilerlemesinin ana sebeplerinden birisi ve en önemlisi hareket bölgesinde bulunan sivillere zarar verilmemesi hassasiyetinden kaynaklandığı bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında yapılan istihbarat çalışmaları kapsamında; DEAŞ terör örgütünün, özellikle şu anda El Bab bölgesinde meskûn mahallerde kamuya ait cami, okul, hastane gibi binaları komuta kontrol merkezi, karargâh, savunma mevzii, barınma yeri olarak kullandığı; Doçka, havan ve zırhlı araçlarını hava taarruzlarının etkisinden korumak amacıyla söz konusu tesis/binaların civarına gizlediği keşif ve gözetleme vasıtalarınca tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekatının beklenenden daha yavaş ilerlemesinin ana sebeplerinden birisi ve en önemlisi hareket bölgesinde bulunan sivillere zarar verilmemesi hassasiyetimizden kaynaklanmaktadır. DEAŞ TÖ unsurlarınca sivil halk kalkan olarak kullanılmakta, sivil halkın arasına karışarak gizlenmeye çalışan teröristlerin, araç ve silahlarının imha edilmesinde büyük bir titizlikle çalışmalar yürütülmektedir.

Öyle zamanlar olmaktadır ki, teröristleri veya kullandıkları araçları çok net tespit etmemize rağmen, yanlarında, yakınlarında bulunan sivillere zarar vermemek için operasyon ve/veya hava harekatları (ateş destek vasıtaları ile yapılacak atışlar dahil) iptal edilmekte veya geciktirilmektedir."

Özellikle El Bab bölgesinde bazı hastaneler DEAŞ TÖ'nce boşaltılarak karargah ve silah/malzeme/cephane deposu olarak kullanıldığı vurgulanarak, "Bunlar en ince ayrıntısına kadar incelenmekte ve hedef tespitleri çok ayrıntılı şekilde yapılmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber