Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 15 Eylül 2019 - 15:53 Yorum: 0

TSO Başkanı 1.5 yılda Malatya için ne yaptı?

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası camiasına dönemin oda başkanı Mücahit Fındıklı tarafından kazandırılan ve neredeyse yaşının yarısı kadar Ticaret ve Sanayi Odası camiası içerisinde geçiren Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ‘nun 1.5 yıllık başkanlık karnesi hiçte iç aç

TSO Başkanı 1.5 yılda Malatya için ne yaptı?

KOCA BİR HİÇ!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası camiasına dönemin oda başkanı Mücahit Fındıklı tarafından kazandırılan ve neredeyse yaşının yarısı kadar Ticaret ve Sanayi Odası camiası içerisinde geçiren Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ‘nun 1.5 yıllık başkanlık karnesi hiçte iç açıcı görünmüyor.

İş Dünyasının büyük bir ümitle seçtiği Başkan neredeyse görev süresinin yarısını tamamlamak üzere olmasına rağmen, attığı adımlar,  iş dünyasında “Koca bir hiç!” yorumlarını beraberinde getirdi.

Eski yönetimin “Metal Yorgunluğuna” maruz kaldığı gerekçesi ile iş dünyasının son TSO seçimlerinde 30 meslek komitesi toplamında 167 oy fark ile başkanlığa seçtiği Başkan göreve gelir gelmez, seçimlerde kendi aleyhine çalışan STK temsilcileri ve seçmenler ile kavgaya tutuştu. Özellikle ESOB Başkanı Şevket Keskin ile sert tartışmalar yaşayan Oda Başkanı bu süreç içerisinde birlikte kader birliği yapan iki başkan vekilini de yemeyi başardı! Bunun ile yetinmeyip Malatya basınına değer biçerek hakaretleri kamuoyunun malumu olup seçim beyanında eski yönetimi emekli personeller konusunda eleştirilerinin aksine basın sorumlusu ve kendi aldığı basın sorumluları özel kalem müdürünün de aralarında olduğu toplam 7 kişinin 1.5 yıl içerisinde istifa etmesi uyumsuz çalışılması zor biri olduğunun göstergesi oldu

Bu süre zarfında Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na özel ricasıyla TOBB yönetim kurulu üyeliğine seçilen Oda Başkanı bu süreçten sonra deyim yerinde ise Malatya’ya adeta “Fransız” kaldı!

Eski yönetimi 4 yıl boyunca her meclis toplantısında kürsüye çıkarak eleştiren Oda Başkanı, seçimlerden sonra eleştirdiği tüm konuları tek tek yapmaya başladı. 

Eski Yönetimi Meclis kürsülerinden, “ Bakanlıklara kayısı göndermekten başka ne yapıyorsunuz?” diye eleştiren Oda Başkanı geçen 1.5 yıl içerisinde eski yönetimin neredeyse 3 katı kadar kayısı gönderdi. Sadece geçtiğimiz ay ki Meclis mizanında gönderdiği kayısı ve yemek miktarının 150 bin TL’yi aştığı dikkatlerden kaçmadı.  Bakan yardımcıları başta olmak üzere Ankara bürokrasisine bu kadar fazla kayısı göndermesinin karşılığında ise Malatya’ya ne aldığı merak konusu oldu. Yine eski yönetimi üç beş aileden oluşan bir oda diye eleştiren mevcut Başkan bu söylemini tek aileye düşürüp, Kardeşi, Amcaoğlu, halaoğlunu ve akrabasını yönetime alması şaşkınlık ile izlenmektedir.

Yine eski yönetimi, “ Yandaşlarınıza, kendi yönetim kurulu üyelerinize 3. OSB’den arsa veriyorsunuz şeffaf oda şeffaf OSB olmalı !” diye eleştiren mevcut Oda Başkanı, geçtiğimiz süre içerisinde kendi Yönetim Kurulu üyesine 3. OSB’den sessiz sedasız arsa vermeyi ihmal etmedi.

Eski Yönetimi en fazla eleştirdiği konulardan bir diğeri ise, “Makam aracını babanızın malı gibi gece gündüz kullanıyorsunuz. Gece geç saatlere kadar, hafta sonları kullanıyorsunuz” şeklindeydi. Kendisi de Oda başkanı olduktan sonra, eleştirdiği eski yönetimin makam aracı hastalığına vekilleri ile beraber tutuldu.

Zaman zaman ziyaret ettiği esnaflara, ”Çok çalışıyorum” havası veren mevcut Başkan, ayın bir çok gününü il dışında geçirdi. Öyle ki, geçtiğimiz günlerde, il dışında olduğu herkes tarafından bilinen Oda Başkanı, daha önce ziyaret ettiği esnafların fotoğraflarını sosyal medyada yayınlayarak, Sanki Malatya’daymış!” izlenimini vermeye çalışsa da, bu camia arasında alay konusu oldu.

Bir konu daha var ki evlere şenlik. Seçimde rakibi Kuyumcu diye dalga geçerken, kendisinin de yakut yüzük borsası ile iştigal olduğunu cümlealem öğrenmiş oldu.

Bu arada Oda Başkanı’nın son zamanlarda başkan vekilleri ve yönetimine bile bilgi vermeden özellikle Ankara bürokrasisinde fazla göründüğü ve bazı bakan yardımcıları ile sık sık bir araya geldiği iddialar arasında yer alıyor. Mevcut Oda Başkanı’nın bu görüşmelerde Malatya adına ne tür sorunları gündeme getirdiği ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber