Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Ağustos 2016 - 11:43 Yorum: 0

TŞOF Başkanı Apaydın: “Zorunlu sigortada halen indirim yok”

Trafik sigortasında sigorta şirketlerinin maliyetlerini düşüren kanun değişikliğinin üzerine 4-5 ay gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen şu ana kadar...

TŞOF Başkanı Apaydın: “Zorunlu sigortada halen indirim yok”

Trafik sigortasında sigorta şirketlerinin maliyetlerini düşüren kanun değişikliğinin üzerine 4-5 ay gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen şu ana kadar hiçbir indirimin yapılmadığını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın şirketlerin yaptığı açıklamaların doğru olmadığını ve şuana kadar zorunlu trafik sigortasında halka yansıyan bir indirimin olmadığını söyledi.

Giderlerin azalmasına rağmen sigorta şirketlerinde rekabet koşullarının oluşmadığını kaydeden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Şirketler tarafından kamuoyuna yapılan yüzde 15 indirim yapıldı açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bugüne kadarki uygulamalar gösterdi ki, giderleri azalan sigorta şirketlerinin kazançları arttı. Zorunlu trafik sigorta fiyatları halen çok yüksek. Geçen yılın Haziran ayı ile bu yılın Haziran ayı arasında yüzde 200'ün üzerinde fiyat artışları oldu. Sözde Ağustos ayının başında indirim yansımaları başlayacaktı. Ancak gelinen noktada görüyoruz ki zorunlu sigorta fiyatları devlet müdahalesi olmadan düşmeyecek" dedi.

"Devlet müdahalesi kaçınılmaz"

Sigorta şirketleri tarafından zorunlu trafik sigortasında yüzde 10-15 gibi indirimlerin yapıldığına ilişkin kesinlikle gerçeği yansıtmadığının altını da çizen TŞOF Başkanı Apaydın, "Artık devletin müdahalesi kaçınılmaz oldu. Yeniden tavan fiyat uygulaması gelmeli ve sigorta risklerini de devletin kendisi belirlemeli. Risk belirlemeli şirketlere kesinlikle bırakmamalı. En önemlisi tavan fiyatlar araç bazında ve bölgesel olarak belirlenmeli. Ticari araçlar kendi arasında olduğu gibi özel araçlar içinde araç tipi ve modeline göre tarife konmalı. Güneydoğu'nun bir köyündeki minibüs ile metropol illerdeki araç sigortaları aynı olmamalı. Bu şekilde bir uygulama için artık zaman kaybedilmemeli ve halk sigorta şirketlerinin insafına terk edilmemelidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber