Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Türkiye 24 Şubat 2017 - 10:43 Yorum: 0

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın:

Araç plakalarının sahte olarak kullanılmaya başlandığı bilgisinin gelmesiyle bir dizi tedbir aldıklarını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın "Bu mühürlerde...

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın:

Araç plakalarının sahte olarak kullanılmaya başlandığı bilgisinin gelmesiyle bir dizi tedbir aldıklarını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın "Bu mühürlerde her bölgenin kodları olacak. Üzerinde T.C ve rumuzu olacak ve bu mühürlerin sahte yapılma imkanı da olmayacak" dedi.

Yeni darphane mühürleri ile ilgili bilgiler veren Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, araç plakalarının sahte olarak kullanılmaya başlandığı bilgisinin gelmesiyle bir dizi tedbir aldıklarını söyleyerek, "Bu mühürlerde her bölgenin kodları olacak. Üzerinde T.C ve rumuzu olacak ve bu mühürlerin sahte yapılma imkanı da olmayacak Mühürleri İstanbul'da plaka basan 24 odaya verdik. Şimdi de Ankara'ya ve ilçelerindeki odaların mühürlerini veriyoruz. Bu mühürlerin dağıtımından sonra daha kaçak yapma plaka basma cesaretinde kimse giremeyecek" ifadelerini kullandı.

"Öncelikli olarak 30 büyük şehre bu mühürler verilecek"

"Bu yeni düzenleme ile çifte standartları önlemiş olacağız" diyen Apaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkiz plakalar ortadan kalkacak. Herkes kendi odasının yaptığı mühürleri değil Türkiye'de tek bir mühür kullanacak. Bu her ilin ve ilçenin alfabetik sırayla kodlanarak kendilerine, darphane matbaasının beratıyla beraber teslim edilecek. Bunun dışında plakalarda hiçbir mühür olmayacak. Tabi konu sahte plakalar olunca, merdiven altı yerlerde basılan plakalar terör olaylarında, gasp olaylarında kullanılmaya başladı. Bunun da önüne geçmiş olacağız. 9 Eylül 2011 yılında kadar tescil plakalarında Emniyet Müdürlüğümüzün de mühürleri vardı. Bir yönetmelik değişikliğiyle Emniyet Müdürlüğümüz bu mühürleri kaldırdı. Kaldırdıktan sonra her oda kendine özgü mühür koymaya başladı. Bu da sahtecilik olaylarını arttırdı. Şimdi biz bütün odalarımıza standart kalıp öneriyoruz. Tek tip plaka ve mühür olacak. Böylece suç olaylarında kullanılan plakalar kalkmış olacak. Mührün üzerinde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Şubelere göre kodlar olacak. Yeni mühürleri İstanbul'dan dağıtmaya başladık. Bugün Ankara'yı dağıtmaya başladık. Öncelikli olarak 30 büyük şehre bu mühürler verilecek. Daha sonra tüm Türkiye genelindeki odalarımıza dağıtılacak."

"Bugün ülkede 22 milyonun üzerinde araç var"

Kayıt tescile gelen araçların bundan sonra darphane mühürlü plaka takacağını kaydeden Apaydın, "Daha önce plaka almış olanlar zaman içerisinde değiştirilecek. Ancak bu şimdi acele olan bir durum değil. Buna ne biz yetişebiliriz, ne de yeni plaka taktıranlara bir külfet getirebiliriz. Çünkü ülkede bugün 22 milyonun üzerinde araç var. Bunların birden bire değişmesi mümkün değil. Mühürlü plakalara geçin diye bir zorunluluk yok. Ama APP plaka dediğimiz bu Amerikan baskı plakalar var, bunlar da süratle değişecek. Çünkü o plakayı takan araçlar trafikten men edilecek ve ağır cezalar alacaklar. İlerleyen zaman içerisinde araçların teknik muayeneleri yapılırken, bu plaka mühürlerine son derece dikkat edilecek, araçlar birinci derece kusurlu olabilecek. Bunun için bunu bir an önce yapmaya çalışıyoruz. Eski mühürle, belki polisten kaçabilirsiniz ama teknik muayeneden geçemezsiniz. Orada birinci derece kusurlu olacaksınız" diye konuştu.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın:

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber