Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

TTK maden ocağındaki göçük

Göçükte hayatını kaybeden madencinin cenazesi toprağa verildi

TTK maden ocağındaki göçük

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağındaki göçükte yaşamını yitiren Nevzat Candan'ın (39) cenazesi toprağa verildi.

Ereğli Devlet Hastanesi morgundan yakınları ve maden işçileri tarafından alınan 3 çocuk babası Candan'ın cenazesi, Cemaller köyündeki baba ocağına getirildi.

Madenci için burada Kur'an-ı Kerim okutuldu, dua edildi ve helallik alındı. Candan'ın sinir krizi geçiren yakınları güçlükle sakinleştirildi, baba Hasan Candan'a ise sağlık ekipleri müdahale etti.

Candan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra madencilerin omuzlarında yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki köy mezarlığına kadar taşındı. Burada kılınana cenaze namazının ardından kömür işçisinin cenazesi, toprağa verildi.

Cenazeye Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve çok sayıda kişi katıldı.

- "Emekliliği hak etmişti"

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nevzat Candan’ın 9 Mart tarihinde doğum gününü kutladığını, saat 00.00-08.00 vardiyasında da ocağa girdiğini söyledi.

Candan'ın talihsiz bir kaza sonucu yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Mutlu, "Acımız çok büyük. Kendisi bizlere emeklilik gününün dolduğunu,  önümüzdeki ay içerisinde de emeklilik dilekçesini vereceğini söylemişti. Kısmet olmadı, çok üzgünüz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber