Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

TTK'nın özelleştirileceği iddiası

Kurumun özelleştirilmemesi için maden işçilerinin başlattığı imza kampanyasına üniversite öğrencileri destek verdi

TTK'nın özelleştirileceği iddiası

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirileceği iddiaları üzerine, buna karşı maden işçilerinin başlattığı imza kampanyasına üniversite öğrencileri destek verdi.

Vergi Dairesi binası önünde açılan standa ellerinde dövizlerle gelen Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri, imza kampanyasına katılıp slogan attı.

Maden işçisi Vural Saraç (35), gazetecilere yaptığı açıklamada, imza kampanyasının üçüncü gününde olduklarını belirterek, bugüne kadar 5 binin üzerinde imza topladıklarını söyledi.

Kurumun kapatılmaması için verdikleri mücadeleyi, esnafın, memurun, emeklinin ve Zonguldak halkının mücadelesi olarak gördüklerini ifade eden Saraç, şöyle konuştu:

"Nerede bir mücadele varsa maden işçisi orada olmuştur. Bizler de, başlattığımız imza kampanyasına destek olunmasını ve maden işçisine destek çıkılmasını istiyoruz. Zonguldak'ın ekonomisine can vermiş olan TTK'nın özelleştirilmesi ve satılması dillere dolanmış durumda. Madem ki böyle bir düşünce var. O zaman özel sektörleri iyi incelesinler. İşçinin can güvenliğinin nasıl tehlike altında olduğunu gözlemlesinler. Daha etkin bir şekilde müdahil olup insancıl şartlarda çalışmaya vesile olsunlar. Bugün özel sektör ve taşeronun daha fazla kar amaçlı üretim yapacağı iddia ettiği yerde şu bilinmelidir ki, hiçbir zaman işçinin can ve mal güvenliği yoktur. Soma'da yaşanan facia bunun açık bir göstergesidir."

Saraç, üretim işinin devlet bünyesinde yapılmasını istediklerine dikkati çekerek, "Bizler, TTK'nın özelleştirilip satılmamasını, gruplu işçilerin daim statüsüne geçirilmesini, eşit işe eşit ücret politikasının hayata geçirilmesi, işçi açıklarının giderilmesini ve kıdem tazminatlarına dokunulmamasını istiyoruz. Yerin metrelerce altına evimize helal lokma getirebilmek için giriyoruz. Toplanan imzaları yetkililere ulaştıracağız" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber