Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Şubat 2018 - 11:08 Yorum: 0

TTO Başkanı Olgun, “Bürokrasi azalıyor”

Şirket kuruluşlarıyla ticaret sicil harçlarının tahsilinin yanı sıra rekabet kurumu payı ve ilan ücretleri tahsil işlemlerini de artık odaların yapacağını...

TTO Başkanı Olgun, “Bürokrasi azalıyor”

Şirket kuruluşlarıyla ticaret sicil harçlarının tahsilinin yanı sıra rekabet kurumu payı ve ilan ücretleri tahsil işlemlerini de artık odaların yapacağını hatırlatan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, şirket kuruluşlarında üyelerin artık tescil işlemlerini, banka ve notere gitmeden odada yapma olanağına kavuştuğunu söyledi.

Hükümetin yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla yaptığı yasal düzenlemeler ile ticaret sicil harçlarının ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları tarafından tahsil edilmesi ve ana sözleşme ve imza beyannamesi onayının TSM'ler tarafından yapılması uygulaması 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girmişti. Son yapılan yasal düzenleme ile birlikte rekabet kurumu payları ve ticaret sicil gazetesi ilan harçlarının da ticaret ve sanayi odaları tarafından tahsil edilmesi sağlandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, "Odalarımızın TOBB'a yaptığı talepler doğrultusunda yürürlüğe giren yasal düzenlemeler ile daha önceden kuruluş aşamasında noter huzurunda yapılan şirket esas sözleşmeleri 1 yıl önce odamızda yapılmaya başlanmıştı. Üyelerimiz için ekstra yük getiren noter maliyetleri ortadan kalkmış oldu. Ayrıca vergi dairesine yatırılan ticaret sicil harçları da odamız tarafından tahsil edilerek zaman tasarrufu sağlanmıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığına iletilen taleplerimiz neticesinde yapılan düzenlemelerle daha önce kayıt sermayesi ve sermaye artırımı dolayısıyla Rekabet Kurumuna yatırılan payların tahsilatları da odamız tarafından yapılmaya başladı. Ticaret Sicil Gazetesi ilan harçlarının da odamızdan tahsilatı başlamış olup bu aşama ile üyelerimizin tüm işlemleri tek merkezde yapılacak" dedi.

Üretimin arttırılması ve ekonomik kalkınmanın sağlanması için TOBB öncülüğünde ve bakanlıklar nezdinde birçok yeniliğin yakın gelecekte hayata geçirileceği müjdesini veren Olgun, iş dünyasının hareket kazanması için yapılacak reformların etkili olacağını söyledi. Olgun, "Türkiye'deki tüm oda ve borsaların çatı kuruluşu olan TOBB'a ilettiğimiz ve iş dünyasında ciddi sıkıntılar yaratan sorunlarla ilgili yürütülen çalışmalar meyvesini veriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi ve hükümetimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber