Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 13 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

Tuba Korkmaz olayında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Eskişehir'de, dizi oyuncusu Şeyma Korkmaz "ın ablası olan Tuba Korkmaz'ı bıçakla yaralayan eski sevgilinin ağrılaştırılmış müebbet hapis cezasıyla...

Tuba Korkmaz olayında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Eskişehir'de, dizi oyuncusu Şeyma Korkmaz "ın ablası olan Tuba Korkmaz'ı bıçakla yaralayan eski sevgilinin ağrılaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Eskişehir'in Vişnelik Mahallesi Park Sokak'ta, 17 Haziran Cuma sabahı işe gitmek üzere servis bekleyen Tuba Korkmaz, iki ay önce ayrıldığı eski erkek arkadaşı Fatih S. tarafından saldırıya uğramıştı. Dört kez bıçaklanan Tuba Korkmaz'ı, doktor olan bir mahalle sakini görerek ilk müdahaleyi yapmış, genç kadın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne (ESOGÜ) kaldırılmıştı. Olayın ardından adliyeye sevk edilen Fatih S.'ye, Tuba Korkmaz'ın ablası dizi oyuncusu Şeyma Korkmaz ile babası tepki göstermişti.

Olayla ilgili Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya Tuba Korkmaz, tutuklu sanık Fatih S. ile avukatlar ve yakınları katıldı. Sanık Fatih S'in "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tanıklar dinlendi. Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı mütalaa verdi. Tuba Korkmaz'ı ağır yaralayan Fatih S.'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını isteyen savcı, olayın teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı 13 yıldan 20 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti avukatların mütalaaya karşı yazılı savunma yapmaları için duruşmayı 21 Ekim 2016 tarihine erteledi.

Duruşma sonrasında konuşan Tuba Korkmaz, "Adalete güveniyorum. İnşallah hak yerini bulacak" dedi. Korkmaz'ın avukatı Meltem Banko ise, davada haklı olduklarını ifade ederek, "Her davada olduğu gibi haksız tahrik indirimlerinden faydalanmak üzere ortaya asılsız iftiralarda atıldı. Sayın mahkeme bunların bir kurgu olduğunu anlayacaktır. Kararında esasa bunları yansıtmayacaktır. Biz bu noktada emsal bir dava olmasını talep ediyoruz. Kısa yargılamada emsal olacağının en büyük göstergelerinin biri. Mahkeme çok uzatmadan inşallah haftaya kararını verecek" diye konuştu.

Tuba Korkmaz'ın bir diğer avukat Merve Türkmen Kaplan ise, Tuba Korkmaz davasının kendileri için bir simge olduğunu belirterek, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Vahşice, tasarlayarak bir kişinin canına kast edilmiştir. Bu davadaki haksız tahrik ve yasada ki bazı açıklıklar kullanılmak suretiyle bir takım indirimleri uygulatmaya çalışılmaktadır. Türk adaletine güveniyoruz. Türkiye'de kadın olayları bir insanlık suçudur. Kadınlara şiddete yönelik bir takım köklü değişiklikler yapılmalı. Hakimlerin takdir yetkisi kısıtlı tutulmalıdır. Bu tür suçlarda hiçbir şekilde indirime gidilmemesi gerekiyor. Şu süreçte çok fazla konuşmak istemiyoruz. Sayın savcı mütalaasını verdi."

Konuşmaların ardından Tuba Korkmaz ve avukatlar adliyeden ayrıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber