Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 02 Nisan 2015 - 17:43 Yorum: 0

TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

MERSİN (AA) - TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Mersin bölgesi ödül töreni gerçekleştirildi.Mersin'in en çok proje gönderen bölgeler arasında...

TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

MERSİN (AA) - TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Mersin bölgesi ödül töreni gerçekleştirildi.

Mersin'in en çok proje gönderen bölgeler arasında Türkiye üçüncüsü olduğu yarışmada, 30 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında jüri tarafından değerlendirilen 100 proje sergilendi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Yenişehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, bu tür yarışmaların çok önemli olduğunu belirtti.

Gençlerin büyük idealler peşinde olması gerektiğini ifade eden Çakacak, "Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir devletin temsilcileri olan gençlerin büyük düşünmesi, büyük idealler peşinde olması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti, gençlerin omuzlarında yükselecek" dedi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da erken yaşlardan başlayarak bilimi çocuklara ve gençlere sevdirmenin bilim dünyasına küçük de olsa bir katkıda bulunacağını kaydetti.

Elemelerin ardından 100 projeyi sergiye davet ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Çamsarı, yarışmanın Türkiye genelinde 12 bölgede eş zamanlı olarak yürütüldüğünü anımsattı.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ise sergiyi üç gün boyunca 7 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini, Mersin bölgesinin Türkiye genelindeki 12 bölge arasından başvuran projeler açısından 3'üncü sırada yer aldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından bilgisayar, biyoloji, coğrafya, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, sosyoloji, tarih ve psikoloji olmak üzere toplam 10 dalda dereceye giren 35 projeye ödülleri verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber