Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 27 Temmuz 2017 - 18:28 Yorum: 0

TÜBİTAK Başkanı’ndan iki elini kaybeden Altuğ’a ziyaret

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof.

TÜBİTAK Başkanı’ndan iki elini kaybeden Altuğ’a ziyaret

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Antalya'da meydana gelen patlamada yaralanan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevinde (TUG) Başuzmanı Tuncay Özışık ile 17 yaşındaki oğlu Altuğ Özışık'ı hastanede ziyaret etti.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde Başuzman olarak görev yapan Tuncay Özışık'ın 17 yaşındaki 12. sınıf öğrencisi oğlu Altuğ Özışık'ın 24 Temmuz akşamı evlerinin balkonunda yaptığı bir deneysel çalışmada patlama meydana geldi. Patlamada Altuğ Özışık ağır, baba Tuncay Özışık ve ev hanımı anne Hatice Özışık hafif yaralanmıştı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan Altuğ Özışık, iki elini bileklerinden kaybederken, sol gözünde görme kaybı ve yüzünde çeşitli yaralanmalar olmuştu.

Antalya Saklıkent'te düzenlenecek olan 20. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne katılmak üzere kente gelen TÜBİTAK Başkanı Ahmet Arif Ergin, Özışık ailesini hastane odasında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından Ergin, Saklıkent'te hareket etti. Ergin'e ziyaretinde AÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Bülent Aydınlı da eşlik etti.

"Günlük ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor"

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Başhekim Prof. Dr. Aydınlı, Altuğ Özışık'ın tedavi sürecinin devam ettiğini belirterek, TÜBİTAK mensubu, eşi ve çocuğunun elim bir kazada yaralandığını kaydetti.

Tuncay Özışık'ın hafif yaralı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aydınlı, "Ama Altuğ Özışık'ta ciddi bir yaralanma var. Biraz önce tekrar ziyaret ettiğimde aile de bir metanet durumu hakimdi. Bu kazayı olgunlukla karşılamışlar. Ailemiz doğru bir hastanede, AÜ Hastanesi olarak elimizdeki tüm imkanlarla onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin en deneyimli ekiplerinden birisi burada. Hastanın genel durumu çok çok iyi. Günlük işlerini kendisi yapabiliyor. Suyunu içip, telefonuyla konuşabiliyor. Morali de gayet iyi" dedi.

"Çift kol nakli konusu için çok erken"

Çift kol nakli konusunun konuşulmasının çok erken olduğuna değinen Prof. Dr. Aydınlı, "Tedavi süreci devam ediyor. Nakle ihtiyaç var mı diye testler yapılacak. Akdeniz Üniversitesi uzuv nakillerinde dünyada önde gelen hastanelerden birisi. Prof. Dr. Ömer Özkan gibi bir değerimizi var elimizde. O aşamaya gelindiğinde gerekli değerlendirmeler yapılacaktır" dedi.

"Bir kaç güne taburcu"

Prof. Dr. Aydınlı, Altuğ'un sol gözünde de büyük sıkıntı olduğunu dile getirerek, tedavi sürecinin devam edeceğini belirtti. Prof. Dr. Aydınlı, Altuğ Özışık'ın birkaç gün içinde taburcu edileceğini dile getirerek, TÜBİTAK'ın ise yazılı bir açıklama yapacağını sözlerine ekledi.

TÜBİTAK Başkanı’ndan iki elini kaybeden Altuğ’a ziyaret

TÜBİTAK Başkanı’ndan iki elini kaybeden Altuğ’a ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber