Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 18 Mart 2018 - 11:18 Yorum: 0

TÜBİTAK bölge sergisinde tarih birincisi Manisa’dan

TÜBİTAK, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca bu yıl 49'uncusu düzenlenen 2018 Yılı TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması...

TÜBİTAK bölge sergisinde tarih birincisi Manisa’dan

TÜBİTAK, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca bu yıl 49'uncusu düzenlenen 2018 Yılı TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İzmir Bölge Sergisinde ilk 100 proje sergilendi. Ege Bölge Sergisinde Manisa'dan 6 okul ilk 100'de yer alırken tarih alanında Yavuz Selim Azman, Metin Karakeçili tarafından hazırlanan proje bölge birincisi olarak finale kalmaya hak kazandı.

Türkiye'nin gelecek hedeflerine ulaşmasında ve geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesinde katkı sağlayacak önemli organizasyonlardan olan yarışmalarda öğrencileri temel ve sosyal bilimler alanlarında çalışmalar yapmalarını teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerinin geliştirmeleri amaçlanıyor. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılımlar giderek artış gösterirken 2018 yılında Türkiye genelinde 12 farklı alanda toplam 16 bin 181 başvuru gerçekleşti. Ege Bölgesinden 883 adet projenin katıldığı yarışmada Manisa'dan ise 53 proje başvurusu yapıldı.

Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi; Emel Soykan öğretmenleri danışmanlığında Halil Melik Gürcan, Beyza Nur Güllü; Manisa Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Yasin Kırıcı öğretmenleri danışmanlığında Adem Sezer, Abdullah Memiş; Manisa Bilim ve Sanat Merkezi; Selman Ülker öğretmenleri danışmanlığında Batuhan Algan; Manisa Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi; Ferhan Urfan öğretmenleri danışmanlığında Umut Uygun, Devlet Kağan Gökkaya, Gizem Çağıran, Damla Dönmez; Manisa Selendi Anadolu İmam Hatip Lisesi; Hidayet Akıncı öğretmenleri danışmanlığında Yavuz Selim Azman, Metin Karakeçili adlı öğrenciler başarılı projelerini sundu.

Bölge ödül töreninde tarih alanında Yavuz Selim Azman, Metin Karakeçili tarafından hazırlanan proje bölge birincisi olarak finale kalmaya hak kazandı.

TÜBİTAK bölge sergisinde tarih birincisi Manisa’dan

TÜBİTAK bölge sergisinde tarih birincisi Manisa’dan

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber