Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası
Sami Er
Teknoloji 19 Eylül 2020 - 14:18 Yorum: 0

TÜBİTAK’tan Gaziantep ve HKÜ’ye ziyaret

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör V. Prof.

TÜBİTAK’tan Gaziantep ve HKÜ’ye ziyaret

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör V. Prof. Dr. Türkay Dereli, Dünyanın en büyük havacılık festivali olan TEKNOFEST 2020 İHA yarışmalarına katılan takımları ziyaret etti.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen, bu yıl 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep'in ev sahipliğinde gerçekleşecek TEKNOFEST'te, finale kalan takımlar yarışmaya başladı. Gaziantep Alleben Göletinde gerçekleşen TEKNOFEST 2020 İHA yarışmalarının 3. gününde takımları ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Türkay Dereli, takımların projelerini inceledi.

"Milli gurur tablosu"

Ayakları yerden kesen festivale, Türkiye'nin 81 İl'inden 20 bin 197 takım, 23 ayrı kategoride başvurdu. İki yıldır ziyaretçi rekorları kıran Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin akademik paydaşı olan HKÜ'den 21 takımın başvuru yaptığı TEKNOFEST'te, dört takım ise finalde yarışmaya hak kazandı.

HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Türkay Dereli, "Bölgenin inovasyon ve teknoloji odaklı vakıf üniversitesi olarak akademisyen ve öğrencilerimize verdiğimiz destek ile daha çok proje ve yarışmaya katılım sağlanması için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Ülkemizde Dünyaya yön verecek ve modern çağın teknoloji atılımlarına ayak uyduracak böyle büyük organizasyonlara paydaş olmak bizi gururlandırıyor. TEKNOFEST, milli gurur tablomuzdur diyen Dereli, milli teknoloji hamlesine katkı sağlamayı vazife olarak gördüğünü ifade etti.

TÜBİTAK Başkanı HKÜ'yü ziyaret etti

Gaziantep TEKNOFEST 2020 ziyaretinden sonra rotasını HKÜ'ye çeviren Prof. Dr. Hasan Mandal, HKÜ'nün, Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi, Kalyoncu Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO), Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM) ve HKÜ Radyo'yu gezdi. 106.8 frekansı ile bölgenin sesi olan HKÜ Radyo'da öğrenciler ile program gerçekleştiren Mandal'a, HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Türkay Dereli eşlik etti. Mandal, HKÜ Radyo yayınında, TÜBİTAK'ın üniversitelere sağladığı desteklerden ve üniversite öğrencilerinin katılabileceği yarışmalardan bahsetti. Akademisyenlerin yanı sıra üniversite öğrencilerinin de projelerine destek verdiklerinin ve tüm disiplinlerden gelen projeleri değerlendirdiklerinin altını çizdi.

Ülkemizde şuan doğalgaz çalışmalarında gelişmeler var, teknoloji konusunda atılımlar var ve bu çalışmalar nitelikli insan gücü ile gelişecek diyerek gençlere tavsiyelerde bulunan Hasan Mandal, teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üretebilen, Ülkemizin takip eden değil, takip edilen bir ülke olması noktasında, öğrencilerin hayal kurmalarını, hayallerinin peşinde koşmalarını, işlerini tutku ile yapmalarını, sabırlı olmalarını ve mutlaka çok çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

TÜBİTAK’tan Gaziantep ve HKÜ’ye ziyaret

TÜBİTAK’tan Gaziantep ve HKÜ’ye ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber