Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

TÜ'de Yunanca kursu açıldı

Kurs kapsamında 3 kur eğitim verilecek

TÜ'de Yunanca kursu açıldı

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesinde (TÜ) Yunanca kursu açıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edebiyat Fakültesinde düzenlenen kursun açılışında, insanın kaç yaşında olursa olsun dil öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Dil öğrenmenin devamlılık istediğini ifade eden Şahin, "Damlayan su taşı deler, taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir" atasözünü hatırlatarak, "İnsan bilmek ister, konuşmak ister. Konuşmaya dökülmeyen dil öğrenilemez. Dilin konuşmaya dökülmesi için devamlılık, devamlılığın olması için ise hedefler çok önemlidir. Bu hedefleri başarmak için de gayret göstermek lazım" diye konuştu.

TÜ Rektörü Yörük de kursun 3 kur süreceğini ve özellikle Batı Trakyalı öğrencilerin Yunancalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu, ilk Yunanca dersini verdi.

ETİKETLER: kurs , Edirne , Yunanca
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber