Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Ocak 2018 - 10:08 Yorum: 0

TÜFAD Şube Başkanı Video Yardımcı Hakem Sistemi’ni değerlendirdi

Türkiye Futbol Antrönörler Derneği (TÜFAD) Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl, Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin (VAR) futbolun ruhuna aykırı bir uygulama...

TÜFAD Şube Başkanı Video Yardımcı Hakem Sistemi’ni değerlendirdi

Türkiye Futbol Antrönörler Derneği (TÜFAD) Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl, Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin (VAR) futbolun ruhuna aykırı bir uygulama olduğunu söyledi.

Yeşil sahalarda yanlış verilen kararlar oyuncuları ve taraftarları çileden çıkartırken, kimi zaman da maçın sonucunu etkileyebiliyor. Sonucu etkileyen yanlış kararların VAR uygulaması ile düzeltilmesi amaçlanırken faydalı mı, zararlı mı olacağı tartışılıyor. VAR uygulaması ise karşılaşma sırasında hakemi tereddütte bırakan ya da oyuncuların yoğun itirazda bulunduğu bir pozisyonda, hakemin ekran başında pozisyonların tekrarını izleyen diğer hakemlerle kulaklık aracılığı ile iletişim kurduğu ve onlardan gelen bilgiye göre karar verdiği bir sistem olarak biliniyor. TÜFAD Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl, VAR uygulamasının Türkiye'de çok fazla tutunamayacağını düşündüğünü söyledi. Bingöl, "Ben video hakem sistemine çok sıcak bakmayan insanlardan bir tanesiyim. Futbolun da ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum. Çünkü anlık verilen kararlarda hatasıyla, sevabıyla bir maç oynanıyor. Çok bariz maç sonucunu etkilemeyecek olaylar olmadığı sürece o hatalar maçın tuzu, biberi oluyor. Video hakem sistemine geçildiği zaman oyun oynanırken durdurup tekrar geriye almanın, pozisyondan başlatmanın futbolun ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum. Bunu belki basketbolda, voleybolda yapabiliyoruz ama futbol çok değişik ve anlık yaşanan bir şey. Hal böyle olunca Türkiye'de çok fazla tutacağını düşünmüyorum. Bize sadece topun kale içerisine girip girmediği konusunda itiraz edileceği söyleniyor ama bu yarın bir gün top taça çıktı, çıkmadı taçtan gol yedik gibi bir takım şeyler ortaya çıkartılabilir. Oyunun sürekli durmasıyla oyuncuların psikolojilerinin değişmesi açısından çok sıkıntılı bir ortam" dedi.

"Video Hakem Dünya'da çok uygulanmıyor"

Düzenledikleri bir turnuvada gazeteci arkadaşının topun çizgiyi geçme anının fotoğrafını hakeme göstermesi sonucunda yarı finale çıktıklarını aktaran Bingöl, "Bizim bir turnuvamız Antalya'da yapılırken gazeteci arkadaşımız Behçet, rakip kalenin tam arkasındaydı. Skoru 3-0 geriden 3-3'e getirdik. Oyuncular itiraz etmişlerdi. Hakem son golü vermedi ama Behçet o arada fotoğraf çektiği için topun çizgiyi geçerek gol olduğunu gördü. Behçet hakemi yanına çağırıp çizgiyi geçen topun fotoğrafını gösterdi ve o pozisyondan sonra gol verildi. Sonra biz yarı finale çıktık. Bu açıdan sistem güzel ama önemli olan suistimal etmeden uygulamak. Hakemleri zorda bırakabiliriz. Video hakemin Türkiye'de şu an uygulama çalışmaları yapılıyor ama ben çok tutacağını düşünmüyorum. Dünya'da da video hakem çok uygulanmıyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber