Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Ekim 2018 - 15:53 Yorum: 0

Tüfenkci’den yeni adliye binası açıklaması

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Malatya'nın adliye ihtiyacını, talebini takip ediyoruz,...

Tüfenkci’den yeni adliye binası açıklaması

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Malatya'nın adliye ihtiyacını, talebini takip ediyoruz, hayata geçirmek istiyoruz. Projeleri bitti, yeri hazır. Bu noktada yatırım ödeneğine koydurduğumuzda Malatya'ya kazandırmış oluruz" dedi.

Tüfenkci, Malatya'daki temasları kapsamında Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ile Malatya Baro Başkanı Enver Han'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Tüfenkci, ilk olarak göreve yeni başlayan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran'a ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Malatya'nın dokuzuncu görev yeri olduğunu anımsattı.

Malatya insanının İç Anadolu Bölgesi insanına profil olarak benzediğini ifade eden Savran, "Malatya'nın adalet hizmetine elimizden geldiğince katkı sunmak için buradayız. Teşkilat olarak elimizden gelen katkıyı en iyi şekilde sunacağız" dedi.

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise Savran'a görevinde başarılar dileyerek, "Başsavcımız gerçekten değerli bir hukukçu. Görev yaptığı yerlerde de bunu göstermiştir. İnşallah Malatya'mıza da değerli hukukçu kimliğiyle çok şey katacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Tüfenkci, Malatya'nın bir adliye binasına ihtiyacının olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bu adliye binası yetmiyor. Geçtiğimiz dönem içerisinde yatırım programında vardı ama yer noktasındaki kararsızlık nedeniyle o gerçekleşmedi. Şimdi de tasarruf tedbirleri noktasında 2018 programına alınamamıştı inşallah 2019 veya en geç 2020'de Malatya'nın adliye ihtiyacını, talebini takip ediyoruz, hayata geçirmek istiyoruz. İnşallah başsavcımızda bu konuda gayretkar olur. Birlikte hem Adalet Bakanlığı nezdinde hem de Maliye Bakanlığı nezdinde birlikte takip ederiz. Bildiğim kadarıyla projeleri bitti, yeri hazır. Bu noktada yatırım ödeneğine koydurduğumuzda Malatya'ya kazandırmış oluruz. Çünkü Malatya'da arkadaşlarımız parçalı olarak görev yapıyorlar. Fiziki anlamda da bu binada sıkışmış durumdalar. Bu bina artık ihtiyaçlara cevap vermiyor."

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, daha sonra geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Malatya Baro Başkanı Enver Han'ı ziyaret etti.

Tüfenkci'ye ziyaretinden dolayı teşekkür eden Han, "Baromuzun gururu, üyesi, bizim ağabeyimiz, Malatya barosunun Türk siyaset sahnesine yetiştirmiş olduğu, en yüksek mertebede üstadımızı ağırlıyoruz. Gümrük ve Ticaret eski Bakanımız, Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci'yi ağırlıyoruz. Bakanımızdan Malatya barosu olarak yeni adliyemizin bir an önce Malatya'ya kazandırmasını ve bu konuda çalışmalar sergilemesini bekliyoruz Biz, Malatya barosu olarak bakanımızı siyaset üstü görüyoruz. Her zaman yanında ve yakınındayız" ifadelerini kullandı.

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise yeniden Malatya Baro Başkanlığı'na seçilen Enver Han'a görevinde başarılar diledi.

Han'ın değerli bir hukukçu olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Yılarca Malatya barosunun mensubu olmaktan ve birlikte çalışmaktan büyük onur ve şeref duyduk. Malatya barosu bir anlamıyla aile ortamı bir anlamıyla da hak ve hukuk mücadelesinde öne çıkan barolarımızdan birisi. Dolayısıyla bu baroda kayıtlı olmak ve görev yapmak ayrı bir şeref ve onur. Temsiliyet noktasında da üçüncü dönem seçilen başkanımıza ve yönetimine hayırlı olsun temennisinde bulunarak, başarılar diliyoruz" dedi.

Tüfenkci, yeni adliye binasını Malatya'ya kazandırma noktasında gayret göstereceklerini ifade ederek, "Bu Malatya'nın acil ihtiyaçlarından birisi. Geçtiğimiz dönemlerde yatırım programındaydı ama çeşitli nedenlerle gerçekleşmedi. İnşallah bu dönem hep beraber takip ederek bunu gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Malatya Baro Başkanı Enver Han'ın Malatya barosuna sosyal tesisler kazandırmak içinde güzel icraatlar yaptığını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Malatya'nın avukat sayısına bakıldığında hızla artan bir oranı var. 600'e ulaştı, bu önemli bir rakam. Arkadaşlarımızın sağlıklı bir şekilde adalet mücadelesini gerçekleştirmek ve orada karşılaştıkları engelleri kaldırma noktasında da başkanım elbette ki yönetimiyle birlikte gayret gösteriyor, bizlerde üzerimize düşen bir şey olursa o noktada da yardıma hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz."

Tüfenkci’den yeni adliye binası açıklaması

Tüfenkci’den yeni adliye binası açıklaması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber