Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...22:56 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve...22:54 Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası
Türkiye 19 Ocak 2017 - 18:03 Yorum: 0

TÜGVA Genel Başkanı Emanet: “Seçilme yaşının 18’e düşürülmesini destekliyoruz”

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesini vakıf olarak desteklediklerini söyleyerek,...

TÜGVA Genel Başkanı Emanet: “Seçilme yaşının 18’e düşürülmesini destekliyoruz”

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesini vakıf olarak desteklediklerini söyleyerek, "Bu hamle gençlere daha da özgüven verecektir" dedi.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Başkanı Ali Cihangir'e ziyaret gerçekleştiren TÜGVA Genel Başkanı Emanet, vakıf çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Türkiye Gençlik Vakfı olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Emanet, "Yeni nesiller yetiştirmek için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Farklı cemaatlerin farklı alanlarda yaptıkları çalışmalar kısa vadede hayır gibi gözükse de uzun vadede zararlarının dokunduğunu kısa bir süre önce gördük. Türkiye'nin son zamanda en büyük ihtiyacı, yeni, kabuğunu kıran Türkiye. Türkiye olarak kendi insan kaynağımızı yetiştirme zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Türkiye'yi 2023, 2052 ve 2071 hedeflerinin daha da ötesine taşıyacak nesillerin yetişmesi gerekiyor. Bu yüzden bizde TÜGVA olarak Türkiye'deki gençliği kucaklayacak ortaokuldan başlayarak, lise, üniversite ve üniversite sonrası çalışan gençlik gibi birimlerimizle 12-35 yaş arası bütün gençliğin çalışma ve faaliyet alanlarında ciddi bir şekilde çalışma yapan ve bu alanda teşkilatlanan bir vakıf olarak hayatımızı sürdürüyoruz" dedi.

Bölge uzmanı yetiştirme projesiyle Rusya, Çin, Hindistan ve Ortadoğu'ya hakim uzmanlar yetiştirdiklerini kaydeden Emanet, "Yeni nesillerin yetiştirilmesi için birçok alanda kurslar açtık. Şu anda medya ve iletişim alanında da çok ciddi insan kaynağı ihtiyacı var. Bu konuda iletişim atölye çalışmalarımız var. Buradaki hedefimiz milli manevi duygulara sahip medyacılar yetiştirmek. Hem toplumun ihtiyacı olan alanlarda hem de toplumu kucaklayan özel insan yetiştirme programlarıyla ülkeye hizmet etmeye çalışan bir vakıfız" şeklinde konuştu.

Osmaniye'ye gelerek çalışmaları yerinde incelediklerini ifade eden Emanet, "Bizler için önemli olan yereldeki kardeşlerimizin yaptıkları faaliyetler. Çünkü birebir insana dokunan, gençliğe dokunan ve gençliğin gönüllerini kazanmaya yönelik çalışmalar yerelde yapılan çalışmalar oluyor. Bu konuda Osmaniye'nin de güzel çalışmalar yapacağınıza inancımız tam" ifadelerini kullandı.

Anadolu basınının uzun yıllar sesini üst kesimlere iletemediğini vurgulayan Cihangir, "Toplumu kucaklayan bireylerin yetiştirilmesi gerekiyor. Uzun yıllar Anadolu basını bir tarafa bırakılmış durumda. Basın adına hizmet ettiklerini sanan bazı kesimlerin arka bahçesi olmuş" diye konuştu.

15 Temmuz'da gördük ki yeni nesillere çok ihtiyacımız var diyen Cihangir, şunları söyledi:

"Bunlar bizim geleceğimizi şekillendiren nesiller olmalı. Biz onları yetiştirmezsek başkaları gelir onları bir tarafa çekerek kendi emelleri doğrultusunda kullanır."

Ziyaret sonrası Cihangir, Emanet'e 15 Temmuz darbe girişimi konulu tablo hediye etti.

TÜGVA Genel Başkanı Emanet: “Seçilme yaşının 18’e düşürülmesini destekliyoruz”

TÜGVA Genel Başkanı Emanet: “Seçilme yaşının 18’e düşürülmesini destekliyoruz”

TÜGVA Genel Başkanı Emanet: “Seçilme yaşının 18’e düşürülmesini destekliyoruz”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber