Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

TÜİK ve MTA bölge müdürlükleri iş birliği protokolü

MALATYA (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü ile Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü...

TÜİK ve MTA bölge müdürlükleri iş birliği protokolü

MALATYA (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü ile Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, MTA ile eğitim, veri paylaşımı ve madencilik istatistiklerinin üretilmesi konusunda iş birliği protokolü imzalandığı belirtildi.

Protokol kapsamında ortak bir çalışma grubu kurulması, TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından MTA personeline yönelik resmi istatistik programı ve istatistik okur yazarlığının geliştirilmesine yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenmesinin kararlaştırıldığı kaydedilen açıklamada, TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü ve MTA Bölge Müdürlüğü personellerinden oluşturulan çalışma grubunun, TÜİK ve MTA tarafından üretilen madencilik istatistiklerinde veri derlemeden yayın aşamasına kadar ki tüm süreçler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, yayınlanan veriler arasındaki tutarsızlığın nedenlerini tespit etmek ve il düzeyinde bu tutarsızlıkların giderilmesi için çalışmalar yapmakla sorumlu olacağı bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber