Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Nisan 2015 - 14:08 Yorum: 0

TÜİK'in evlenme ve boşanma istatistikleri

KARS (AA) - Türkiye'de evlenmelerde önemli bir değişim gözlenmezken, boşanmaların yüzde 4,5 arttığı bildirildi.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'nden yapılan...

TÜİK'in evlenme ve boşanma istatistikleri

KARS (AA) - Türkiye'de evlenmelerde önemli bir değişim gözlenmezken, boşanmaların yüzde 4,5 arttığı bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, evlenen çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 0,1 azalarak, 2014 yılında 599 bin 704 oldu.

Kaba evlenme hızı ise binde 7,8 olarak gerçekleşti. Boşanan çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 4,5 artarak 130 bin 913'e yükselirken, kaba boşanma hızı binde 1,7 olarak gerçekleşti.

Kars'ta evlenmelerde de yüzde 6,7, boşanmalarda yüzde 8,2 azalma olduğu belirtilen açıklamada, Ağrı'da evlenmelerde yüzde 5,9 azalma, boşanmalarda yüzde 11 artma, Iğdır'da evlenmelerde yüzde 5,2 artma, boşanmalarda yüzde 9,1 azalma, Ardahan'da evlenmelerde yüzde 8,4, boşanmalarda ise yüzde 14,7 azalma olduğu ifade edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber