Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2016 - 09:38 Yorum: 0

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin:

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, servislerin yönetimi konusundaki boşluğun aileleri mağdur ettiğini söyledi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin:

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, servislerin yönetimi konusundaki boşluğun aileleri mağdur ettiğini söyledi.

Servislerin idaresinden yalnızca servis şirketlerinin sorumlu olduğunu, bu nedenle ebeveynlerin ve eğitimcilerin şikayetçi ya da mağdur olsalar dahi servislere müdahale edemediğini belirten Genel Başkan Mahmut Şahin, kentin yöneticilerin konuya müdahale etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Aynı sorunun tüm Türkiye'de yaşandığını kaydeden Genel Başkan Mahmut Şahin, "Hangi okula hangi servisin hangi şirketin gideceği noktasında bir belirsizlik var. Bunu ne okul müdürleri, ne okul aile birlikleri, ne veliler belirliyor ne de valilik belirliyor. Bunu servisçiler kendi aralarında adeta bir taksim yaparak, bölüşerek şu okul senin bu okul benim şeklinde bir dayatmayla yapıyorlar. Okulların müdürlerin tek yetkileri servisleri bahçeye alıp almamakla ilgili. Ailelere servislerden memnun musunuz diye soran da yok, halbuki memnun olmayan çok aile var. Öyleyse burada bütün Türkiye'de, valiliklere ve milli eğitim il müdürlüklerine ciddi anlamda bir sorumluluk düşüyor." diye konuştu.

"Ücretlendirmeler konusunda da keyfiyet var"

Genel Başkan Mahmut Şahin, aynı boşluğun ücret konusunda da yaşandığını belirtti. Ulaştırma koordinasyon merkezleri (UKOME) tarafından, her sezon başında yalnızca fiyat aralıklarının belirlendiğini ancak denetim yapılmadığı için başıboşluk ortaya çıktığını söyleyen Genel Başkan Mahmut Şahin, "Öyle olunca da, servis işletmesi sahipleri tarafından ücretlerde keyfi uygulamalar ortaya çıkıyor. Ulaştırma koordinasyon merkezleri bu fiyatların takibini ciddi manada yapmalı. Sadece şunu şu kadardan şu fiyatta götüreceksiniz deyip bırakmakla olmaz. Bunun denetlemesini de yapmamalılar. En azından hangi servisten hangi hizmeti alınıyorsa o velilerin ara ara ne kadar ödedikleri, şikayetlerinin olup olmadığı konusunda bir çalışmanın yapılması lazım. Aksi halde arka arkaya bir takım sorunlar yaşandıktan sonra çözüm aramaya kalkmak dirayetsiz ve vasıfsız yöneticilerin işidir. Vasıflı ve dirayetli yöneticiler sorun çıkmadan, sorun çıkmayacak şekilde düzenlemelerin yapılmasını sağlar." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber