Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 12:18 Yorum: 0

Tüketiciler Birliği Üyeleri, Velileri Öğrenci Servisleri Konusunda Uyardı

Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Serdar Kayaaltı, velileri, öğrenci servislerine, farkında olmadan fazla ödeme yapmamaları konusunda uyardı.

Tüketiciler Birliği Üyeleri, Velileri Öğrenci Servisleri Konusunda Uyardı

Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Serdar Kayaaltı, velileri, öğrenci servislerine, farkında olmadan fazla ödeme yapmamaları konusunda uyardı.

Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanlığı konferans salonunda yapılan basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Serdar Kayaaltı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararına bağlı olarak, servis ücretlerinin aylık alınmasına dair kararın uygulamasının, servis şoförleri tarafından çarpıtılarak, haksız kazanç sağlayacak biçime getirildiğini söyledi. Servis şoförlerinin, okulların Eylül ayının sonunda açılmasına rağmen, velilerden, Eylül ayının tamamının ücretini aldıklarına dikkat çeken Başkan Serdar Kayaaltı, çoğu velinin durumun farkında olmadığını ifade etti.

SADECE KAYSERİLİ SERVİS ŞOFÖRLERİ VELİY MAĞDUR EDİYOR

Söz konusu uygulamanın yalnızca Kayserli servis şoförleri tarafından yapıldığının altın çizen Başkan Serdar Kayaaltı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bildiğiniz üzere öğrencileri okula taşıyan servislerin alacağı ücretler Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanlığının talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi UKOME kurulu tarafından belirlenir. Kilometresine göre belirlenen ücretler en yakını 120 TL ve en uzağı da 140 TL olarak belirlenmiştir. Ve eğitim öğretim döneminin başlamasından itibaren bu ücretler aylık olarak ödenecek diye karar verilmiştir. Buraya kadar her şey normal gözüküyor. Fakat son zamanlarda bize gelen şikayetlerin artması üzerine okullar kapanmadan bu açıklamayı yapma zarureti hissetmiş bulunmaktayız. Şöyle ki; 28 Eylül de açılan okullarda 28 Mayısa kadar geçen 8 aylık kesin bir zaman söz konusu. Okulların kapanma tarihi de Haziran ayının kaçıncı gününe denk gelecek ise günlük hesaplama ile ödeyip sezonu kapatacağız. En fazla 8 aylık ve 15 günlük bir ödeme yapılacak iken bazı velilerden 10 aylık servis ücreti istendiğine tanık olmaktayız."

Başkan Serdar Kayaaltı, haksız uygulamaya maruz kaldığını farkeden velilerin bir an önce, ödeme yaptığını gösterir belgeler ile birlikte hakem heyetine başvurmalarını önerdi.

"ARA TATİLDE SERVİSE ÜCRET ÖDENMESİ DE TÜKETİCİYİ MAĞDUR EDİYOR"

Başkan Kayaaltı, bunun yanı sıra, 15 gün ara tatilde ücret alınmasına dair de ilgili kuruluşlarla görüşme yaptıklarını, ancak, ilgili kuruluşların, 15 gün ara tatil ödemesi alınmaması durumunda, mevcut ödeme miktarının artırılacağı yönünde beyanda bulunduklarını da dile getirdi. Başkan Serdar Kayaaltı, "Ara tatilde çalışmamalarını gerekçe göstererek, ücreti her ay olduğu gibi aynı şekilde almaya devam ediyorlar. Bunda da tüketicinin mağduriyeti söz konusu. Ancak, ilgili kuruluşlarla yaptığımız görüşmelerde, eğer ara tatil için ödeme alınmaz ise, rutinde yapılan 120 TL'lik ödemenin örneğin 140 TL'ye yükseltilebileceğini ifade etti." diye konuştu. Başkan Serdar Kayaaltı, UKOME kararı olmasından dolayı, bu konuda velilerin hakem heyetine başvuru yapamayacağını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Tüketiciler Birliği Üyeleri, Velileri Öğrenci Servisleri Konusunda Uyardı

Tüketiciler Birliği Üyeleri, Velileri Öğrenci Servisleri Konusunda Uyardı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber