Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 14 Mayıs 2016 - 12:48 Yorum: 0

Tüketiciler Birliği Yanıltıcı Reklam Yapan İşletmelerin İpliğini Pazara Çıkardı

Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi yanıltıcı reklam yapan işletmeleri teşhir etti.

Tüketiciler Birliği Yanıltıcı Reklam Yapan İşletmelerin İpliğini Pazara Çıkardı

Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi yanıltıcı reklam yapan işletmeleri teşhir etti. Birlik Genel Başkanı Mahmut Şahin, birliğin olduğu illerde, her ayın ikinci cumartesi günü, yanıltıcı reklam yapan işletmeleri teşhir etmeye devam edeceklerini söyledi.

Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi, Cumhuriyet Meydanı'nda açtığı çadırda, yanıltıcı reklam yapan işletmeleri, fotoğrafları ile birlikte vatandaşa teşhir etti.

İŞLETMELER TÜKETİCİYİ KANDIRMAYA SON VERENE KADAR

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Birlik Genel Başkanı Mahmut Şahin, Ticari Reklamlar ve Haksız Uygulamalar Yönetmeliği yürürlükte olmasına ve 6502 sayılı Tüketici Kanunu'nda da yanıltıcı reklamlarla ilgili atıfta bulunulmasına rağmen, uygulamada yönetmeliklerin karşılıklarının söz konusu olmadığını söyledi. Genel Başkan Mahmut Şahin, bu nedenle her ayın ikinci Cumartesi günü, Tüketiciler Birliği'nin bulunduğu illerde, çadır kurarak, ilgili reklamların görselleri ile birlikte yanıltıcı reklam yapan işletmeleri teşhir edeceklerini ifade etti.

YANILTICI REKLAMLARA KARŞI ŞİKAYET SÜRECİ KOLAYLAŞTIRILMALI

Yanıltıcı reklamlarla ilgili şikayetlerin önünün, bürokrasi ile kapatıldığını ya da zorlaştırıldığını savunan Genel Başkan Mahmut Şahin, "Yasa koyucu diyor ki, ya şikayet dilekçenizi elden bakanlığa vereceksiniz; bakanlığa girmenin ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz; ya da bunları belgeleyeceksiniz ve mektupla göndereceksiniz. İnternet çağında yaşıyoruz, 4.5 g'ye geçtik diye havalar atıyoruz, oraya bir sayfa açılsa, yanıltıcı reklamlarla ilgili çekilen resimler internet aracılığı ile gönderilebilir. Kolayca bu reklamlar da anında takip edilebilir" diye konuştu.

Genel Başkan Mahmut Şahin, konuşmasının ardından, bu ay teşhir ettikleri reklamlarda, ne şekilde yanıltmaca yapıldığını anlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber