Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2016 - 09:13 Yorum: 0

"Tüm imkanlarımız ile eğitimin emrindeyiz"

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

'Tüm imkanlarımız ile eğitimin emrindeyiz'

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı, yeni eğitim öğretim yılında tüm imkanları ile eğitimin emrinde olduklarını kaydetti.

2016-2017 eğitim-öğretim yılına "merhaba" demenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Yazıcı, "Yaşadığımız Bayram sevincinin ardından 19 Eylül günü okulların açılmasıyla 2016-2017 eğitim-öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çağın gereklerine uygun bir biçimde eğitimlerini tamamlamaları ve geleceğe eksiksiz hazırlanabilmeleri için Balıkesir Valiliği olarak devletimizin bütün imkânları seferber edilmektedir. Velilerimizin çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerinin, okulu ve öğretmenleri ile sürekli ilişki içinde olup eğitim sürecinde bizzat yer almalarının, okulları sahiplenmelerinin çok yararlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Balıkesir'de yaşayan vatandaşlarımız arasında var olan dayanışma, birlik, beraberlik, hoşgörü ve anlayışın daha da gelişmesi hepimizin ortak dileğidir. Vatandaşlarımızın birbiriyle kaynaşmalarını sağlayan okullarımızın ve öğretmenlerimizin bu açıdan da önemli bir işlevi olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren eğitim süreci, sadece bireylerin değil toplumumuzun geleceği için de büyük önem taşımaktadır. "dedi.

Öğretmenlere büyük görev

Bu süreçte kendilerini mesleklerine adamış, büyük fedakârlıklarla görev yapan öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirten Vali Yazıcı," Yeni eğitim dönemine başlamamız münasebetiyle, ülkemizin temel ilkeleri doğrultusunda görevlerini büyük özverilerle ifa eden öğretmenlerimize de görevlerinde başarılar diliyorum. Okullarımız ve toplumumuzda huzurun tesisi önemli ölçüde öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin çabalarına bağlıdır. Çocuklarımız ve velilerimiz arasındaki kardeşlik duygularının pekiştirilmesi ve öğrencilerimizin başarılarının artmasıyla toplumumuzun huzuru önemli ölçüde sağlanmış olacaktır" dedi.

Gençlikten ülke olarak çok büyük beklentilerinin olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Hiç kuşkunuz olmasın ki, bugünkü gayretleriniz bundan sonraki yaşantınızın ve kariyerinizin şekillenmesinde belirleyici olacak. Hedeflerinizi yüksek tutun. Zira hiçbir hayal imkânsız değildir ve ulaşılamamış hedeflerin gayretleri sonraki hedeflerin başarılmasına zemin yaratır. Sizler bizim geleceğimizin yapı taşlarısınız ve biz de sizler için buradayız. Balıkesir'deki bütün Devlet kurumlarımızın sizlerin evi olduğunu, ihtiyaç duyduğunuz her türlü desteği sizlere sağlamaktan memnuniyet duyacağımızı teyiden vurgulamak istiyorum." dedi.

"Gençlerimiz geleceğimizdir" sözünü sadece söylemekle kalmadıklarını gereğini yaptıklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Geleceğimiz olan gençlerimizin yeni fikirler üretmeleri için donanım sahibi olmaları hem onların hayatları hem de ülkemiz için gereklidir. Her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir konuma gelebilmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımızın eğitim aldığı kurumlarımızı yeni eğitim dönemine hazır hale getirmek için kapsamlı çalışmalar yaptık. Eğitim kurumlarının bakım ve idamesi için görev bilinciyle hareket ederek eğitim kurumlarına katkılarımız yeni öğretim yılında da devam edecek. Okullarımız hem altyapı hem de diğer ihtiyaçlarının karşılanması için görev üstlenmeye devam edeceğiz. Balıkesir'in eğitim durumunu getirebildiğimiz en yüksek seviyeye getirilebilmek asıl görevimiz; çünkü bu memleket bunu hak ediyor. Balıkesir Valisi olarak her zaman en büyük hedeflerimin başında eğitimin niteliğini artırmak olmuştur. Bu amaçla yürütülmek istenen her projeyi de desteklemeye gayret ediyoruz. Tüm imkânlarımız ile eğitimin emrindeyiz."dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm Balıkesir'e ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Vali Yazıcı, "2016-2017 eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı öğretmenlerimize emanet ediyor; yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, fedakâr ve onurlu mesleği temsil eden saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; başarı dileklerimi ve sevgilerimi sunuyorum" diyerek mesajını tamamladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber