Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 28 Temmuz 2016 - 12:03 Yorum: 0

“Tüm öğrencilere burs vereceğiz”

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversiteye yerleşen tüm öğrencilere burs verilmesi kararı aldıklarını açıkladı.

“Tüm öğrencilere burs vereceğiz”

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversiteye yerleşen tüm öğrencilere burs verilmesi kararı aldıklarını açıkladı.

Gebze Teknik Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında bir ilki gerçekleştirerek, bu yıl üniversiteye yerleşen öğrencilerinin tamamına burs verme kararı aldı.

Kısa bir süre önce Teknik Üniversite statüsü kazanan, başarı grafiğini yükseltme amacıyla çalışmalara devam eden Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), üniversiteye yerleşen tüm öğrencilere burs verilmesi kararı aldı. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ'lü olmanın ayrıcalığını tüm öğrencilerin hissedeceklerini belirtti.

Üniversitenin bölge ve ülke için öneminin altını çizen GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Türkiye'nin En İyi Üniversiteleri sıralamasında, URAP tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye'nin köklü üniversitelerini geride bırakarak öğrenci sayısı 6 binden az öğrencisi olan üniversiteler genel sıralamasında GTÜ" nün birinci, Tıp Fakültesi olmayan üniversiteler sıralamasında ikinci, devlet üniversiteleri ve tüm üniversiteler sıralamasında beşinci sırada yer almıştır. Bu üniversite adayları için çok önemli bir değerlendirme kriteri olmalıdır. Gebze Teknik Üniversitesi alanlarında değerli öğretim üyeleri ile gösterdiği bu başarıyı her geçen yıl artırarak ülkenin birçok dinamiğine, ülke ihtiyaçları doğrultusunda katkısını bundan sonrada gösterecek önemli bir misyonu ve görevi yerine getirmektedir." ifadelerini kullandı.

4 Fakülte ve 9 bölüm ile lisans eğitimi,9 Enstitü ve 25 program ile lisansüstü eğitimi vermekte olan Gebze Teknik Üniversitesi'nin bu yıl üniversiteyi tercih eden öğrencilerin hepsine burs verileceğini açıklayan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, " Türkiye'de ilk defa bir devlet üniversitesi olarak bu sene üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere burs vereceğiz" dedi. Görgün," Başarı bursu olarak sınavda ilk 5 binlik başarı sırası diliminde olan öğrencilere aylık bin lira, 5-10 bin arasındakilere 750 lira, 10-20 bin arasındakilere 500 lira, 20-30 bin arasındakilere 400 lira, 30-50 bin arasındakilere 300 lira ve 50 bin üzeri öğrencilere de aylık 200 lira burs vereceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber