Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Eylül 2016 - 13:43 Yorum: 0

Tümsek, 6736 sayılı kanunun avantajları hakkında bilgi verdi

Çanakkale SGK İl Müdürü Basri Tümsek, 6736 sayılı kanunla bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair bilgiler paylaştı.

Tümsek, 6736 sayılı kanunun avantajları hakkında bilgi verdi

Çanakkale SGK İl Müdürü Basri Tümsek, 6736 sayılı kanunla bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair bilgiler paylaştı. Tümsek, son başvuru tarihinin 31 Ekim 2016 olduğunu söyledi.

SGK tarafından hangi borçların yapılandırılacağı konusunda da bilgi aktaran Basri Tümsek, "Sigorta Primi borçları, İşsizlik Sigortası Primi borçları, Sosyal Güvenlik Destek Primi, Genel Sağlık Sigortası primi, emeklilik keseneği primleri, idari para cezaları yapılandırılacak. Yapılandırmalar peşin yada 6,9,12, 18 peşin taksitle yapılandırılabilecek. 1 ay ödeme yapılacak. 1 ay ödeme yapılmayacak. 6 taksit olduğunda aslında bir yıl ödeyecekler. Son başvuru tarihi 31 Ekim 2016. peşin ödemelerde biriken bütün faiz borçlarının yarısı tamamıyla af olacak. İdari para cezalarında prim aslının yarısı, artı bütün gecikme faizleri af olacak. Genel Sağlık Sigortasında ise 1 Eylül 2016 tarihi ile 2 Ocak 2017 tarihleri arası sigortalılarımızın mutlaka Gelir Testini yaptırmaları gerekiyor. Gelir testi ne kadar borç tahakkuk ediyorsa ona göre biriken borçlar 12 eşit taksitte gecikme faizi alınmaksızın tamamıyla yapılandırılabilecek" dedi.

6736 sayılı kanun sağlayacağı avantajlar hakkında bilgi veren Tümsek, " Yapılandırılan borçlara hiçbir teminat alınmıyor. Borçlardan dolayı bütün icra takipleri durduruluyor. Tatbik edilen hacizlere konulu mallar vatandaşlar eğer isterse satılarak borcuna mahsup ediliyor. İhale ve inşaat iş yerleri için işsizlik belgeleri, teminat yazısı gibi yazılar verilebiliyor. Ayrıca en önemli avantajı da ne kadar borcu olursa olsun yapılandırma yaptıysa sigorta teşvik primlerinden yararlanabiliyor. Sanki borcu yokmuş gibi yüzde 5 teşviklerden ve 100 liralık teşviklerden yararlanabiliyor. Yapılandırma yapan Bağ-Kur sigortalıları ile Genel Sağlık Sigortalıları ilk taksitlerini ödemeleri halinde de hemen sağlıktan yararlanabiliyorlar. Onu içinde bir an önce yapılandırma yapmaları gerekiyor" diye konuştu.

Tümsek, 6736 sayılı kanunun avantajları hakkında bilgi verdi

Tümsek, 6736 sayılı kanunun avantajları hakkında bilgi verdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber