Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 16:38 Yorum: 0

TÜMSİAD’dan SGK’ya istişare ziyareti

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesi Başkan ve Yönetimi, Gaziantep SGK İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, KOBİ'lerin sorunları...

TÜMSİAD’dan SGK’ya istişare ziyareti

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesi Başkan ve Yönetimi, Gaziantep SGK İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, KOBİ'lerin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa ve Yönetim Kurulu mesleki sorunların çözümü için Gaziantep'te kamu kurum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyorlar. Bu kapsamda son olarak SGK Gaziantep İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden TÜMSİAD yönetimi, KOBİ'leri ilgilendiren bazı konularda SGK İl Müdürü Mehmet Uzun ile istişarede bulundular. Ziyarette konuşan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, herşeyi merkezi hükümetten beklemenin yanlış olduğunu, yerelde de gerekli istişarelerle çözüm üretilebileceğini söyledi.

'Tüm kurum ve kuruluşlarımızla istişare halindeyiz'

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla örnek diyaloglar içerisinde olduklarını ve sorunlara akılcı çözümler üretmeye çalıştıklarını söyledi.

'Bankalar Suriyeli işçiye hesap açmıyor'

TÜMSİAD Gaziantep Şubesi olarak, her anlamda daha aktif ve çözümcü bir anlayışla yola çıktıklarını dile getiren Apa, "STK'ların asli görevi kentin sosyal yaşamına ve genel gelişimine katkı sunmaktır. Bu bilinçle kendi alanımızı ilgilendiren konularda ilgili kurum ve kuruluşlarımızla istişarelerde bulunuyoruz. Bu kapsamda SGK İl Müdürü Mehmet Uzun'u ziyaret ettik. SGK ile KOBİ'ler arasındaki prosedürleri konuştuk. Suriyeli işçilerin durumunu konuştuk. Mesela bir Suriyeli işçi banka hesabı açamıyor. Bu önemli bir konu. Bunları kayıt altına alabilmek için bu sorunu acilen çözülmesi gerekiyor" dedi.

'Sorunlar ortak akılla çözülür'

Gaziantep SGK İl Müdürü Mehmet Uzun ise, TÜMSİAD Başkanı Apa ve yönetim kurulunun ziyaretinden büyük memnunluk duyduğunu belirterek, bu tür istişarelerin önemli olduğuna dikkat çekti.

Gündeme getirilen sorunları not aldığını ve gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra ilgili yerlere bildirileceğini belirten Uzun, "Çalışma hayatında önemli değişiklik oluyor. Bu gelişmeleri kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ancak zaman zaman STK'lar tarafından da bize iletilen sorunlar oluyor. Bizde bu sorunları bir rapor halinde genel müdürlüğümüze iletiyoruz. TÜMSİAD yönetimi ile işçilerin kurs, eğitim ve sosyal haklarına ilişkin görüşmeler yaptık. Güzel bir istişare oldu. Kendilerine duyarlıklarından ve nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum'dedi.

TÜMSİAD’dan SGK’ya istişare ziyareti

TÜMSİAD’dan SGK’ya istişare ziyareti

TÜMSİAD’dan SGK’ya istişare ziyareti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber